SVJETSKA MODA

Vrišteći uzorak kao vrući trend

Kraljica elegancije se vratila na prave staze

Ukoliko se neka kolekcija na njujorškom tjednu mode iščekuje s velikom pažnjom, onda je to ona Diane von Furstenberg. Sada već lagano ostarjela, Diana je uvijek ostajala blizu svjetskih trendova te ih je modificirala na sebi svojstven način, tražeći doticaj s prikrivenim vječnim djevojčicama koje čekaju svoju priliku za pokazivanje (debitant ball - naziv za prvi istup djevojaka iz visokog društva u svijet odraslih).

Upravo ta vrsta potrošačica, koje imaju velike financijske mogućnosti, ali žele ipak izgledati opušteno i odveć kozmopolitski, primarni su fokus velike dive njujorške scene. Zadnjih par sezona kolekcije su odavale prilično konfuzan dojam, kao da se htjelo puno više, a dobilo se - prosječno i uredno. Nema ništa loše u tome, ali živjeti na lovorikama nije jedna od karakteristika gospođe Furstenberg.

Kako bi preduhitrila moguće ponavljanje, zaposlila je novog poslovnog partnera sa iznimnom pozadinom (rad u Gucci-u i za famozni CHLOE kojem se modni zaljubljenici klanjaju s posebnim žarom). Upravo te tendencije najviše se osjete u kolekciji za proljeće/ljeto 2011.

                     Uzorak na kombinezonu, srednje dugoj haljini te mješanje uzoraka

Ljubav prema životu, snaga mladosti, optimizam te djevojačka zaigranost naprasno su gurnuti u prvi plan i to s punim pravom! Uzorak na kombinezonima, vrućim hlačicama, suknjama te srednje dugim haljinama naprosto je vrištao „pogledaj u mene, prekrasna sam, ali i sposobna" čime je DVF pokazala kako još štošta ima za pokazati. Kraljica uzoraka, kako joj voli tepati modna kritika, osjetila je potrebna za cjelokupnim izgledom - dakle, ukoliko se želite odjenuti od glave do pete, vrijeme je za pogled na proljetnu kolekciju koja u sebi sadrže sve segmente ženskog ormara.

Lagana poveznica sa sedamdesetim godinama, danima kada je Diane ludovala New Yorkom, svakako je prisutna, ali je suptilno oplemenjena svježim bojama (boje sladoleda prevladavaju, mekana plava, zelena, smeđa te kontrast crno/bijelo). Modni dodaci očito su smanjeni, pritajeni i gurnuti u sjenu kako bi uzori, materijal i opća poruka najbrže došla do oka promatrača.

Iznimna ready-to-wear kolekcija koja će zasigurno vrlo brzo nestati s polica.

 

Marko Banjavčić

Photo: WWD.COM

Objavljeno: 13.09.2010. u 17:45

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p