SVJETSKA MODA

Wangov spoj sporta i glamura

Još jedna odlična kolekcija Alexandera Wanga za Balenciagu
Jučer je u Parizu na reviji Alexandera Wanga za Balenciagu bilo raznih novosti – Palais de Tokyo kao nova lokacija gdje je revija održana, novi termin u 20 sati i ambijent koji je govorio 'Wang' više nego 'Balenciaga'. Dizajner se na mjestu Balenciaginog kreativnog direktora snašao i više nego dobro pokušavajući iz sezone u sezonu zadržati originalan potpis Cristobala Balenciage uz male intervencije vlastitog dizajna. U kolekciji za proljeće 2015. odlučio je ostati vjeran sebi i prepustiti se vlastitim idejama, no ni ovog puta nije izostao dašak starog Balenciage.
 
Kolekcija je započela kratkim hlačicama i topovima u kombinaciji s kaputima koji su sezali do poda nakon kojih su pojavile haljine – sportske, uske, duge ili kratke, u kombinaciji punih i prozirnih materijala – jako 'Wang'. Sredinu kolekcije obilježio je ručni rad s kojim Wang rijetko eksperimentira pa je odlučio ostati blag i poigrao se mrežama, sitnim geometrijskim vezovima i naborima u stilu kraljice ručnog rada Madame Gres. U ovom se dijelu čuo Balenciagin glas koji je nakratko ugušio Wangove sportske kombinacije donijevši glamur na pistu popločenu staklom ispod kojeg su se gomilali oblaci dima. U posljednjem su se dijelu Wang i Balenciaga spojili; vidjeli smo sportske jakne ukrašene vezom, kratke crne hlačice s bijelim izvezenim topovima i kombinacije džerseja i elegantnih nabora od muslin svile.
 
Dotaknemo li se boja nećemo otkriti ništa novo, Wang je uvijek vjeran crnoj i bijeloj, ovaj put uz iznimku prljavo ružičaste, lila i boje breskve na tek pet modela od njih čak trideset i dva.
 
U sada već stalnom postavu Wangovih modela našla se još jednom i hrvatska manekenka Ana Buljević koja bi uskoro mogla dobiti i epitet Wangove muze.
 

N.B.
Objavljeno: 25.09.2014. u 10:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p