SVJETSKA MODA

Začarana modna bajka Dolce & Gabbane

Fantastična kolekcija poznatog dvojca na Milanskom tjednu mode

Domenico Dolce i Stefano Gabbana ispričali su Milanu pravu modnu bajku koja je publiku beskompromisno ostavljala bez daha. Dvojac je nastavio crpiti nadahnuće predivnom Sicilijom, no ovaj su se puta otočkim utjecajima vratili u potpuno neočekivanom tonu začarane šume kojoj su dali mističnu injekciju nečeg srednjovjekovno viteškog.

Publiku su poveli na izlet vlastitom bajkovitom vizijom inspiriranom mitovima i legendama najvećeg talijanskog otoka odmaknuvši se od standardnih folklornih utjecaja. Motivi starinskih bakrenih ključeva te raznih šumskih bića poput sova, lisica i labudova našli su se apliciranima na haljinama i kaputima A-kroja, krznom obogaćene kapuljače u crvenim tonovima asocirale su na odraslu verziju Crvenkapice koja se odala glamuru, a špičaste ravne cipele s pozlatom te isto tako nakićena pokrivala za glavu podsjećala su na neko davno viteško doba.

Poprilično izdašna, bogata i nakićena kolekcija odvodila je misli sasvim razumljivo iz high end mode u couture, a jedino je poneki jednostavni crni outfit vraćao publiku u realnost. Fantastični talijanski dvojac još je jednom dao do znanja zašto tako dugo i suvereno vlada modnom scenom te kako se prodaje modna priča. Doslovno. O ovoj bajkovitoj kolekciji iz D&G radionice još će se dugo i oduševljeno pričati!

 

  

 

Tina Lončar

photos & video: Dolce & Gabbana web

 

Objavljeno: 24.02.2014. u 11:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p