SVJETSKA MODA

Zašto je ovaj editorijal podigao toliko prašine?

Ako veličina nije bitna, zašto bi godine bile?

 
SLiNK, u ovom momentu jedini tiskani plus-size magazin na svijetu, na svojim je stranicama objavio editorijal koji je podigao popriličnu količinu prašine. Premda se magazin koncentrira na promoviranje ženskih oblina svih veličina, ovoga je puta otišao korak dalje te je glavnom zvijezdom editorijala učinio 56-godišnju Nicolu Griffin koja pritom, jasno, ne nosi size zero.
 
Ako veličina nije važna, zašto bi godine bile? Tom su se mišlju vodili u redakaciji magazina kada su, za fotografije u seksi donjem rublju, odabrali britanskog supermodela Nicolu Giffin - sjedokosu damu koja je nedavno uzburkala duhove pojavivši se u kampanji Sports Illustrateda u zlatnom dvodijelnom kupaćem kostimu. Za SLiNK je Nicola pozirala u donjem rublju, a poanta je, kaže model, pokazati kako "neovisno o godinama i veličini odjeće koju nosiš, ništa te ne bi trebalo spriječiti da uživaš u svom tijelu"
 
Premda se modna industrija pokušava učiniti čim inkluzivnijom stavljajući u fokus i plus-size modele, a ne samo size zero djevojke, ona je i dalje poprilično selektivna po pitanju odabira modela. Plus-size muškarci, žene drugih rasa ili pak starijih dobnih skupina i dalje ne dobivaju dovoljno pozornosti, stoga su ovakvi i slični editorijali zbilja hvalevrijedno gledanje "izvan kutije"
        
 
T.L.
Foto: SLiNK Magazine (Roberto Aguilar)
Objavljeno: 12.04.2016. u 09:52

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p