SVJETSKA MODA

Zašto je povratak Pradine sportske linije toliko važan?

Novo lice Prada svemira

Ako netko od vas štuje Pradu već dugi niz godina, onda će vas vijest da ponovno aktiviraju svoju poznatu sportsku liniju 'Linea Rossa' posebno oduševiti. Linija je to koja je 90ih godina žarila i parila, a svoje temelje i podrijetlo crpila je u sportskoj odjeći na temelju preciznosti linija i profinjenosti estetike koja zapravo određuje izgled današnje modne ere. Danas sportska odjeća nikada nije bila popularnija, pa ovaj strateški potez Prade o reaktivaciji svoje sportske linije nakon dugog niza godina zapravo nimalo ne čudi.

 'Linea Rossa' linija je prvi put pokrenuta sada već davne 1997. godine. Njenoj reinkarnaciji mogli smo svjedočiti na ovogodišnjim Fall/Winter 2018 revijama, na način koji je integriran u samu estetiku Prade i svega onoga što predstavlja. Naglasak na tehničkim detaljima i novim mogućnostima manufakture ističe 'Linea Rossu' kao zasebno definiranu liniju unutar one glavne. Ova linija smatrala se svojevrsnom revolucijom obzirom da je davnih devedesetih kada moda nije bila toliko šarolika kao danas, kreirala univerzalne komade koji se pretvaraju u tijelo njihova nositelja. Iako su mnogi luksuzni brendovi pokušavali učiniti svoju odjeću više sportskom, ili sportsku odjeću više pomodnom, Prada Linesa Rossa jedna je od rijetkih koja je savršeno objedinila oboje.

Nova kolekcija ove linije savršeno reflektira duh mode koji trenutno kruži, obzirom da sport nikada nije bio veći imperativ. Tehničke tkanine i tekstil obilježavaju svaki odjevni predmet ove kolekcije dok jednostavni tonovi i boje te nenametljivi dizajn kreiraju futurističku estetiku. Kao rezultat toga, nova linija Linea Rossa je i revolucionarna i moderna ali i odana svojoj povijesti. Implementacija futurističkog dizajna u svaki komad ove kolekcije čin je napredovanja ukorijenjen u trajnom naslijeđu, te možemo zaključiti kako sportswear nikada nije izgledao bolje.

Foto: Prada
Objavljeno: 05.11.2018. u 10:38

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p