SVJETSKA MODA

Zašto se fotografi ljute na Burberry?

Je li Brooklyn Beckham zbilja dobar odabir za novu kampanju?
 
Brooklyn Beckham, 16-godišnji sin Victorije i Davida Beckhama, dobio je novi zadatak koji je pošteno digao živac mnogo iskusnijim, profesionalnim fotografima. Naime, maloljetni Brooklyn, koji navodno već neko vrijeme pokazuje interes za fotografiju, novi je fotograf kampanje za britanski modni brend Burberry. 
 
Brooklyn je angažiran da snimi vizuale za parfem Burberry Brit što profesionalni fotografi smatraju direktnim napadom na njihovu struku. Dati amateru u ruke snimanje kampanje za tako veliki brend, pogubno je, a ovom se odlukom ozbiljno bavljenje fotografijom poprilično banalizira, smatraju mnogi fotografi. "Radi se o čistom nepotizmu," izjavio je fotograf Chris Floyd.
 
Međutim, mnogi priznaju kako je ovo za Burberry izvrstan potez ako želi privući mlađu publiku. Naravno, na takav ih je zaključak naveo broj Brooklynovih Instagram sljedbenika koji broji gotovo 6 milijuna. Čini se kako se danas profesionalizam ne mjeri radimo i kvalitetom nego followerima na Instagramu, zaključili su mnogi. 
 
 
 
 
T.L.
Foto: Instagram
Objavljeno: 02.02.2016. u 12:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p