SVJETSKA MODA

Zašto žene vole malu crnu haljinu?

6 milijuna Britanki ne može bez nje!

Od kad ju je Coco Chanel isfurala još u 1920-ima, nema žene koja je nije obukla barem jednom u životu. Vrijeme prolazi, trendovi se izmjenjuju, ali LBD (Little Black Dress) je uvijek tu. Daily Mail prenosi kako je nedavno istraživanje pokazalo kako Britanke svoje najdraže primjerke nose i po cijelo desetljeće!

Najdraži primjerci male crne čuvaju se u ormaru prosječno nevjerojatnih 12 godina, a četvrtina ispitanica ih nosi i nakon 15 godina, a desetina i nakon 25 godina vjernosti. Ako ovi podaci ne govore kako je riječ o uistinu nevjerojatnom komadu, ne znamo što govori.

Prednost male crne haljine je što je ona uistinu i bez prenemaganja- vječna. Uzmite jedan jednostavan model i obucite u njega baku, mamu i unuku- uz prave asesoare sve tri će izgledati fantastično. Ona je ponekad ziheraški odabir kada ne znamo što obući, a u većini situacija spašava glavu i dobru stilsku reputaciju.

                      

Coco Chanel, Audrey Hepburn, Lady Di i mnoge druge znale su da jednostavnost LBD omogućava da ne budete ni „overdressed ni under-dressed" nego sređeni baš koliko treba. I što nije najmanje važno, ona uopće ne mora biti skupa kako bi bila lijepa. Nužno je samo da dobro pristaje ženi koja je nosi. Sve drugo se tada može zanemariti.

Borina Kopčić

photos: Daily mail

Objavljeno: 21.06.2010. u 15:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p