SVJETSKA MODA

Završio muški Fashion Week u Milanu

Nakon posljednje revije na milanskom Tjednu mode, zgodni dečki sele se na piste Pariza.

Mezimci talijanske modne publike pokazali su svoju viziju muških krpica za sezonu proljeće i ljeto 2007. godine. Missonijeva kolekcija na dandy temu prožeta je blejzerima i bermudama u ružičastim, zelenim i plavim nijansama, s jahtaškim dodacima i golferskim torbama u jako engleska-škola-stilu. Armanijeve savršeno krojene kratke hlače u kombinaciji sa sakoima pješčane palete pojavljuju se kao alternativa već stoljećima ključnom muškom komadu - klasičnom odijelu.

Alexander McQueen se zaljubio u pastelne boje isprekidane upadljivo žutim, narančastim i zelenim nijansama. Njegovu predimenzioniranu kapu s veom ili majicu krcatu prtintevima leptira, zbog osjetne bi doze feminilnosti teško odabrao ijedan tradicionalni muški kupac, no sharp odijela u isprano plavoj ili zelenoj, kao i baggy hlače koje je skrojio, možda su najkomercijalniji komadi koje je ikada prikazao.

Burberryjevi dečki nose vojničke ruksake i stilizirane 'legija stranaca' kape, no linija Christophera Baileya ipak je ublažena nježnom paletom boja i blistavim detaljima - stanovitim lajtmotivima. Rezimirajući posljednji Milano, kritičari su se uglavnom složili: kolekcije razvikanih Talijana najčešće su nosive, prilično komercijalne i casual. Čak se i Versace, nudeći posve smirene modele, distancirao od blještavog šarenila koje je proslavilo kuću. A kako sljedeće proljeće i ljeto vide Francuzi, znat će se vrlo brzo.

Modna gužva već se preselila u Pariz, na novi muški Fashion Week.

Objavljeno: 30.06.2006. u 22:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p