SVJETSKA MODA

"Želio sam djevojke koje su veličanstvene"

Marc Jacobs otkrio zašto je zaposlio djevojke koje nisu čista veličina nula

Vraćaju li se obline uistinu u svijet mode? Teško je reći, ali trend zapošljavanja djevojaka koje nisu veličina nula (nego normalne veličine) ne jenjava. Isto je učinio i Marc Jacobs za Louis Vuitton na reviji za jesen i time, zajedno s kolegama Gilesom Deaconom i Miucciom Pradom poslao prilično očitu poruku- obline se vraćaju!


„Vjerujem da ove iskonske žene jako dobro utjelovljuju duh Louis Vuittona. Razgovarali smo o tome i zaključili da djevojke koje će nastupati na reviji moraju biti veličanstvene." istaknuo je Jacobs, a s njim se slaže i Patricia Mears, glavna direktorica FIT-sa (Instituta za modne tehnologije) „Čak i ako niste u modi, jasno vam je da te žene oduzimaju dah.".

                                   

Marc je također rekao kako je mnogo straight muškaraca zadovoljno izgledom modela: „Pisali su mi kako nemaju pojma o modi, ali da im se revija svidjela. Upravo to je bio naš cilj." Kada se sve ovako zbroji i oduzme izgleda kako se u modnoj industriji uistinu događa mala revolucija u kojoj su ekstremno mršave djevojke potisnute na marginu. Nakon gotovo desetljeća i pol vladavine heroin chica, obline su se vratila.

 

B.K.

Objavljeno: 29.03.2010. u 10:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p