SVJETSKA MODA

Želite li biti poznati?

Predstavljamo: MIU MIU ss2011

Miuccia je pred dva tjedna u Milanu predstavila kolekciju (za Pradu) koja je izazvala kontradiktorne kritike - dok ju neki dižu na pijedestal, drugi joj negiraju suvremenost i mogućnost reformiranja klasičnih ženskih odjevnih kanona. Kao da ih je čula - dizajnerica se za svoju liniju Miu Miu okrenula posve nosivim koktel haljinama od satena koje je začinila frapantno zanimljivim detaljima, među kojima se posebno istakla zvijezda nešto izmijenjenog oblika (savršeno za trendseterice diljem svijeta).

Glam rock ,čije su se natruhe osjećale kroz dio kolekcije, ustupio je mjesto pročišćenoj viziji mlađahne djevojke koja obožava teatar, mjuzikle i odlaske na soir zabave sa društvom svojih najbližih prijatelja. Ona je dinamična, karakterna i vrlo drska - opis je Miu Miu potrošačice koja će znati cijeniti rad dizajnerice koja je uspjela zadržati najbolje od svoje kolekcije za Pradu, ali i oplemeniti odjevne komade iznimno nosivim i pomalo kičastim detaljima.

Stiletto cipela je i dalje u funkciji inspiracije južnoameričkim plesovima, dok su haljine zadržale voljeni A-kroj koji svakoj ženi dobro stoji. Mad Man inspiracija, na sreću, otišla je s pariške piste, i to s velikom praskom - dama koja je živjela između dva svjetska rata opalila joj je šamar kakvog će dugo pamtiti.

Marko Banjavčić

Photo: wwd.com

Objavljeno: 07.10.2010. u 17:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p