SVJETSKA MODA

Žena kako je vidi Phoebe Philo

Nova Celine kolekcije predstavljena jučer u Parizu
'Bila sam nevjerojatno inspirirana tom pjesmom. Nisam mogla vjerovati koliko je ranjiva. A biti ranjiv je nevjerojatno važan dio kreativnosti,' izjavila Phoebe Philo govoreći o pjesmi Kate Bush 'This Woman's Work' koja ju je inspirirala za ovu kolekciju dodavši još kako je ove sezone bila otvorena za sve.

Kolekcija je započela čisto, s crnim i bijelim modelima, vješto krojenim, obogaćenim teksturama pletiva i sitnim detaljima poput ukrasne igle za kaput s bijelom keramičkom ručicom na vrhu. Vrlo 'Celine'. Široke košulje i hlače, uske suknje i haljine, kaputi i neobični topovi s izrezanim krugovima na području struka. Boja gotovo i nije bilo, crna i bijela s tek nekoliko crvenih detalja i navy plava u samoj sredini kolekcije. Sve je izgledalo kao još jedna odlična Celine kolekcija, no onda je Philo na pistu počela slati modele floralnog printa. Iznenađujuće i svakako rizično, ali Philo jako dobro zna što radi.

Crvene, žute i narančaste tonove cvijeća prigušila je crnim i bijelim tkaninama zadržavši pritom svoje prepoznatljive siluete. Riskirala je, no rizik i stvaranje nečeg novog, bilo fatalnog ili očaravajućeg, idu ruku pod ruku. U ovom je floralnom dijelu pistom prošetala i hrvatska manekenka Ana Buljević bez čije prisutnosti velike revije više očito ne prolaze.

Na samom se kraju Philo ponovo vratila klasičnom 'Celine' izgledu uz tunike u kombinaciji sa širokim hlača i jedva vidljive detalje koji nam daju do znanja da je u ove naizgled jednostavne modele uloženo vrlo mnogo truda.

Na pitanje što je to zapravo 'a woman's work' o kojem govori spomenuta pjesma, Philo je odgovorila: 'Biti majka, sestra, prijateljica i modna dizajnerica. Velika količina različitosti, ali sve ispunjavaju, sve su jednako važne.' I ovom nam je kolekcijom donijela 'a women's work' – puno različitosti koje su ipak nekako međusobno povezane, nadopunjuju se i zaokružene su čuvenim Celine potpisom.
 

N.B.
 
photos: dazeddigital/Lea Colombo
Objavljeno: 29.09.2014. u 20:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p