SVJETSKA MODA

Ženski kostimi za kojima će fashionistice poludjeti

Joseph Altuzzara još jednom zapanjio publiku njujorškog tjedna mode

Altuzzara je majstor ženskog kostima! Neki će se na spomen tog odjevnog oblika sjetiti kostima Coco Chanel koji se kroz prošlo stoljeće razvijao, popularnost mu je rasla i postao je nezaobilazan dio ženskog ormara, no većina nas će ipak pomisliti na sako s jastučićima i usku suknju u kojima smo viđali svoje majke i bake na fotografijama iz djetinjstva. 

Joseph Altuzzara je, kao i Alexander Wang, dio nove generacije dizajnera koji mijenjaju konvencionalne načine shvaćanja odjeće i kada je u pitanju njegov kostim – pravila ne postoje. Zaboravite na sve što ste do sada znali o ženskom kostimu i zagledajte se u savršeno krojene sakoe i suknje s prorezima na sredini koji sežu vrlo visoko i sve to izrađeno od ružičaste amrelčine koju smo do sada mogli zamisliti samo u obliku stolnjaka za piknik. I nećete misliti na Coco Chanel ni imati asocijacije na osamdesete jer Altuzzara to radi s nevjerojatnom lakoćom i dozom modernosti svojstvene samo njemu.


U kolekciji su se ponovo našle klasične ženske košulje raskopčane sve do struka gdje su ugurane u uske pencil suknje s prorezima ponovo na sredini ili s lijeve strane penjući se uz nogu, umjesto remenom svezane tankim vrpcama, kratkim ili onim dugima koje zatim vise i plešu oko nogu modela uz soundtrack filma 'Rosemary's Baby' kojeg, uz Barry Lyndon, Altuzzara navodi kao inspiraciju za ovu kolekciju.

Bilo je i hlača, kaputa i neobičnih komada izrađenih od kože u mrežastim formama. Osim prugastih motiva koji su već klasika u Altuzzarinim kolekcijama, dizajner se poigrao i cvjetnim printom u tonovima ružičaste, crvene i zlatne. Od boja nam je ponudio i bijelu, plavu, smeđu dok je kolekciju završio crnim transparentnim haljinama iza kojih su slijedile one cvjetnog printa u već spomenutim bojama lebdjevši kroz prostor donoseći finale dostojno novog kralja New York Fashion Weeka.


 

Nives Bošnjak

photos: Guliver/Getty
Objavljeno: 07.09.2014. u 19:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p