SVJETSKA MODA

Život poslije Alexandera McQueena

Sarah Burton otvorila je dušu u razgovoru o pokojnom prijatelju
Prošle su gotovo dvije godine otkako je Alexander McQueen nesretno okončao svoj život, a modna ispovijest pod njegovim imenom piše se i dalje, i to prvenstveno zahvaljujući podjednako talentiranom umu Sarah Burton, kreativne direktorice branda u koju su na početku mnogi sumnjali.


U nedavno objavljenom razgovoru s kineskim brandom Joyce, zaslužnim za otvorenje prvog McQueenova butika u Pekingu, dizajnerica je otkrila kako joj je drago što je preuzela kreativnu kontrolu nad McQueenovim modnim carstvom. „On je bio takav genijalac; zabavan, nadahnjujuć i nevjerojatan čovjek. Ne bih se nikada mogla pretvarati da sam on, ali kada pogledam unatrag, drago mi je što sam prihvatila ovaj posao, jer je njegov duh ostao živ i održao je cijeli tim na okupu. Razmišljala sam o tome zašto bi sav njegov naporan rad tokom svih tih godina sada odjednom propao i nestao", izjavila je Sarah Burton.


Intervju u kojem Burton govori o pokojnom prijatelju, ali i izazovima u kreiranju s kojima se susrela, donosimo u nastavku.

 

 

H.B.

Photo: Guardian.co.uk

Video: YouTube

Objavljeno: 21.12.2011. u 16:31
Tagovi: sarah burton

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p