SVJETSKA MODA

Novi broj talijanskog Voguea izdanje bez fotografije, ali sa snažnom porukom!

Modni gigant odlučio se na sjajan potez

Vogue časopis jedan je od onih modnih časopisa poznatih po redovitom uključivanju društveno bitnih tema u svoj repertoar. Tako je izdanje talijanskog Voguea za siječanj 2020. u potpunosti izbacilo fotografiju sa svoje naslovnice, a sve u cilju promicanja snažne poruke javnosti.

Glavna urednica časopisa, Emanuele Farnetti, objasnila je da je uredništvo ovim putem željelo ukazati na održivost i važnost koju ona predstavlja u suvremenom društvu. Ovim potezom žele ukazati na štetnost modne industrije navodeći brojne resurse koji su bili potrebni za stvaranje rujanskog izdanja 2019. godine koji je ujedno bio i najveći broj godine. "Stvaranje broja za rujan uključivalo je sto pedeset ljudi, dvadeset letova, deset vlakova, četrdeset strojeva, šezdeset međunarodnih ekspedicija, barem deset sati neprekidnog osvjetljenja koje se nerijetko pokreće benzinskim generatorima. Valja spomenuti i prehrambeni otpad iz ugostiteljstva, plastika za zamotavanje odjeće... i još mnogo toga ”, izjavila je Farneti.

Umjesto fotografija, izdanje koje je na kioscima dostupno od 7. siječnja sadrži osam ilustriranih naslovnica koje su stvorili umjetnici " bez putovanja, otpreme odjeću ili bilo kakvog drugog oblika zagađivanja okoliša". Ovo je prvi put da Vogueovu naslovnice krase ilustracije i, iako je promjena privremena, novac koji se uštedi od ''održivog'' izdanja namijenjen je kulturnom centru Fondazione Querini Stampalia, koji je nedavno oštećen poplavnim vodama.

Objavljeno: 08.01.2020. u 10:26
Tagovi: Vogue Italia, Vogue

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p