SVJETSKA MODA

Zvijezde za spas Arktika

60 celebritija u aktivističkoj kampanji

Kate Moss 
Više od šezdeset, većinom britanskih, zvijezda ujedinilo se u akciji Greenpeacea pod nazivom "Save the Arctic" kako bi apelirali na ekološku katastrofu koja prijeti ako tvrtka Shell poduzme krajnje korake i ovaj netaknuti dio planete ugrozi naftnim bušotinama.
 
Kate Moss, Rita Ora, Kylie Minogue, Naomi Campbell, Sienna Miller i brojne druge zvijezde pozirale su fotografu Andyju Gottsu u bijelim majicama s porukom "Spasite Arktik!" koju je dizajnirala ikona modnog dizajna Vivienne Westwood, inače strastvena ekološka aktivistica. Majice su, kako i priliči ovoj akciji, izrađene od organskog pamuka koji nije tretiran nikakvim kemijskim procesima izbjeljivanja.
 
Sve su zvijezde potpisale peticiju za stopiranje eksploatacije Arktika, a fotografije su postavljene na stanici londonske podzemne željeznice u Waterloou, u samoj blizini sjedišta tvrtke Shell. "Ljudi diljem svijeta razumiju da će otapanje leda na Arktiku utjecati na klimu čitave planete. Ako ga želimo zaštititi, vrijeme je da djelujemo odmah," poručila je angažirana dizajnerica Vivienne Westwood koja je pozvala sve koji još nisu da se pridruže ovoj akciji Greenpeace-a.
 
Rita OraNaomi CampbellSienna MillerNicole SchrezingerLily ColeKylie MinogueJenna Coleman 
T.L.
Foto: Greenpeace
Objavljeno: 15.07.2015. u 10:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p