MODA

Terry Richardson nastavlja šokirati

Poruka zbog koje se Vogue ogradio od daljnih suradnji s njim

Nedavno smo vam pisali o Terryju Richardsonu kao o tamnoj mrlji modne industrije, te o tome kako je ovaj kontroverzni fotograf prevalio dalek put od modne fotografije do recentnih optužbi za zlostavljanje. Pritužbe na njegov način 'rada' nastavile su se nizati i posljednjih tjedana, a u javnost je zadnja izašla britanska manekenka Emma Appleton, koja je sa svojim pratiteljima na Twitteru podijelila fotografiju sporne i navodne poruke Terryja Richardsona, upućene na njen Facebook profil.

U istoj je naveden 'uvjet' pod kojim bi joj poznati fotograf sredio snimanje u Vogueu, a budući da je u cijelu priču upletena poznata modna publikacija, glasnogovornica američkog Voguea Hildy Kuryk dala je službenu izjavu: "Posljednji put Terry je bio angažiran u broju Voguea za srpanj 2010. godine... Nemamo namjeru surađivati s njim u budućnosti".


Osim što se Vogue jasno ogradio od novonastalog incidenta, također je dao do znanja da Richardson više neće biti angažiran u njihovoj publikaciji, i to nesumnjivo zbog sve brojnijih priča o zlostavljanju mladih djevojaka koje grade karijeru u modnom biznisu. Iako je Terryjeva glasnogovornica opovrgnula vjerodostojnost ove poruke, ona će po svemu sudeći svejedno ostaviti traga na njegovim budućim angažmanima.

 

H.B.

photo: Terry Richardson, Twitter

 

Objavljeno: 22.04.2014. u 09:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p