MODA

„Ti si jedini debeli heroinski ovisnik kojeg poznajem…“

28-godišnja suradnja Marc Jacobsa i Robert Duffya nikad nije bila jača

U jeku mnogih priča o prelasku u kuću Dior, odlasku iz Louis Vuittona i prvoj kolekciji visoke mode jedno je sigurno - Marc Jacobs i Robert Duffy nikad nisu bili snažnije povezani.

Dugih dvadeset i osam godina suradnje, obilježenih usponima i padovima, ponovno je u centru pažnje modnih zaljubljenika koji čekaju konačnu potvrdu o lukrativnom prelasku u atelje Christian Dior pod budnim okom Bernard Arnaulta.

Sve ove godine Duffy je stajao iza Jacobsa i podupirao ga u njegovim odlukama premda je ponekad bilo i problema koji su se činili nepremostivim.

Sjećamo se njegovih legendarnih izjava koje tako dobro dešifriraju poznatog dizajnera:

„On je bio jedini debeli heroinski ovisnik kojeg znam. Može pojesti cijelu svadbenu tortu kada ga uhvati glad. No moram vam reći kako se nije promijenio u ovih 28 godina. Ostao je djetinjast i osjetljiv. No kada ga pritisnete uza zid oko nečega njemu bitnog, definitivno će se boriti za to. Mislim da je to naučio od mene. Postao je puno samopouzdaniji svih ovih godina. „

„Što bi Marc bio bez mene? Naravno da bi bio dizajner. Samo bi ostao na nižim razinama. Radio bi manje. Ne bi toliko prihvatio medije kao poligon za razvoj. Moju ideju o osnivanju linije Marc by Marc Jacobs teško je prihvatio, ali morali smo postati profitabilni."

„Marc je poznat po odlukama u zadnji čas. Samo dva tjedna prije revije odlučio je kako bi Stephen Jones trebao napraviti šešire na točkice. Očekuje maksimalni angažman od svakoga. Očekuje nemoguće, ali na kraju se sve ipak napravi."

„Ponekad se ne slažemo oko kreativnih odluka. Kada sam mu rekao kako želim da posljednjom revija odzvanja Somewhere over the rainbow, pogledao me u čudu. Ali se ipak složio. Imamo razdoblja kada doista dugo ne razgovaramo. Znamo proći i do mjesec dana da se nismo čuli. To je tako. Takav je to posao. „

Nakon svega navedenog, moramo priznati kako nam se Marc Jacobs i Robert Duffy čine kao jedan od ponajboljih poslovnih parova modne industrije koji će nas još dugo uveseljavati.

 

             

M.B.

Photo: fashionologie

Objavljeno: 31.08.2011. u 13:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p