MODA

Tko je tajanstveno lice na čelu poznatog modnog branda?

Otkriven identitet dizajnera modne kuće Maison Martin Margiela

Modni svijet je konačno saznao tko je tajanstveno lice koje se već godinama nalazi na čelu kuće Maisona Martina Margiele. Ova francuska modna kuća odlučila je ostati slavno 'bezlična' nakon odlaska njena osnivača, Martina Margiele još 2009. godine, a od samog utemeljitelja, brand je 2002. godine otkupio vlasnik Diesela, Renzo Ross. Nakon njegova preuzimanja ime glavnog dizajnera obavijeno je velom tajne.

Poznato je da je i sam osnivač, Maison Margiela, u modnome svijetu slovio kao jedna od najnedostupnijih i najtajanstvenijih osoba. Kategorički je odbijao bilo kakvu komunikaciju s vanjskim svijetom, a s članovima svoga tima komunicirao je isključivo preko telefaksa, dok su se uspjesi za rad cjelokupne kuće pripisivali isključivo kolektivu.

Poznata modna novinarka Voguea, Suzy Menkes, bila je ruka koja je konačno skinula masku anonimnosti i otkrila dugo čuvanu tajnu ove modne kuće. Iza maske skriva se mladi dizajner Matthieu Blazy, o kojem je jedino poznato da je svojevremeno dizajnirao za slavnog Rafa Simonsa.

S obzirom na to da je ovoj francuskoj modnoj kući, osnovanoj 1989. godine, anonimnost bila jedan od glavnih zaštitnih znakova, koliko je otkrivanje ove dugo čuvane tajne naštetilo imidžu poznatog branda, za sada ostaje otvoreno pitanje za raspravu.

I.K.

 

Objavljeno: 28.07.2014. u 09:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p