MODA

Tom Ford je „ubio“ Carine Roitfeld?

Editorijal s djevojčicama prelio čašu

Uzmemo li u obzir druge vrste industrija (automobilsku, IT, pa čak i glazbenu i filmsku) moramo priznati da je modna mnogo otvorenija prema nekim nekonvencionalnim pristupima. Ipak, koliko god nekonvencionalna bila, šestogodišnjakinje u Vogueu su nešto što ni francuska modna scena ne može tolerirati!

Prema novinarki Cathy Horyn iz Timesa, Emmanuelle Alt svoj uspon duguje prosinačkom broju francuskog Voguea u kojem su Tom Ford i Roitfeldova napravili nered, ali i nezgodnim navikama Carine.

„Roitfeldovoj se dogodilo ovo: sama je ponudila ostavku, tako barem tvrde moji bliski izvori. Često je nije bilo u uredu, na snimanjima i kada je njeno vođenje magazina postalo nepodnošljivo ponudila je ostavku. Možda je blefirala u nadi da će je zamoliti da ostane, ali svi su objeručke prihvatili njen prijedlog."

Nakon kolektivnog zgražanja na svjetskoj razini oko editorijala s djevojčicama i zatišja koje je uslijedilo, Carine je novinarki objasnila kako stvari stoje:

„Svi imaju mišljenje o tome.... ali znate, časopis stoji dosta dobro. Teško je raditi u velikom timu. Možda bi se trebala vratiti korijenima. Htjeli su me ubiti zbog editorijala s djecom, ali znate, teško je svaki mjesec izmisliti nešto novo!"

Ona i Alt više ne komuniciraju, ali iako je Alt najavila da velikih promjena neće biti svi sumnjaju u to.

„Altova, koja planira doći na revije u New Yorku prvi put nakon više godina, sigurno će „otvoriti nove prozore" (tj. ponuditi nove suradnje). Ona želi ženstven pristup. I sama je rekla kako misli da se može privući pažnja bez šokiranja i pomicanja granica." napisala je Horyn.

 

Objavljeno: 11.02.2011. u 15:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p