TRENDOVI

20 blejzera za svaku prigodu

Idealni odjevni komadi za radni dan, ali i ludi noćni izlazak

Nije tajna da obožavamo blejzere, pogotovo kada uzmemo u obzir kako se radi o multifunkcionalnom komadu odjeće, koji će vam poslužiti u cijelom nizu prigoda. Hoćete li radni dan u uredu, obveze na fakultetu ili druženje s prijateljima u večernjim satima, blejzer će vam odlično doći u ovom prijelaznom razdoblju, kada tražite idealan komad za zaogrnuti se na nešto nižim temperaturama.


Blejzeri kakve smo nekoć znali, debeli, dosadni i neugledni, više nisu opcija, jasno poručuju brojna dizajnerska imena, kao i high street brandovi koji slijepo slijede direktive s high enda. Dominantan uzorak ove jeseni jest tartan, a nude nam ga pristupačnija linija Alexandera McQueena - McQ, Vivianne Westwood te J. Crew. Stil smokinga i dalje dominira kod starih znalaca u Yves Saint Laurentu, dok ga također vješto interpretira cijenjeno ime Stelle McCartney. Zima je neizostavna bez popularnog baršuna, koji se javlja kao materijal od kojeg su izrađeni blejzeri kod Miuccie Prade.

High street ponuda gotovo nimalo ne zaostaje za svojim luksuznim kolegama. Asos nudi cijeli niz odličnih modela, kako u bojama, tako i u uzorcima. Izvjesna je popularnost blejzera a la Chanel, izrađenih od tvida i ukrašenih lancima, gumbima ili zlatno-crnim obrubima. Zara se može pohvaliti glamuroznim sakoima, izvezenim šljokicama, kao i trendy uzorkom točkica, koje dominiraju na slatkom blejzeru crvene boje. Tuxedo stil u dva tona, po bitno pristupačnijim cijenama, moći ćete pronaći na Asosu i u Topshopu.

Bogatu ponudu s high streeta, kao i high enda, možete pogledati u našoj galeriji.


H.B.
Photo: Asos, Topshop, Zara, Net-a-Porter

Objavljeno: 31.10.2011. u 16:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p