TRENDOVI

20 dizajnerskih i high street parka jaknica

Imate li i vi svoje univerzalno proljetno pokrivalo?
Parka jaknice danas su sastavni dio high street ponude, a u svoje kolekcije nerijetko ih uvrštavaju i dizajnerska imena, no malo tko zna kako je ovaj odjevni predmet nekoć davno nastao, i to iz prilično praktičnih pobuda jednog eskimskog plemena, koje je prve parka ogrtače koristilo za zaštitu od snažnog vjetra i arktičke hladnoće, nerijetko dobro potkovane životinjskim krznom.


Parka je uobičajeno punjena sintetičkim vlaknima i dolazi s kapuljačom obrubljenom krznom, no suvremeni trendovi ipak su nakratko zaboravili na tradicionalne forme i prigrlili nešto originalniji pristup, pa se tako uz dosadašnje militarističke i ribičke jakne pojavljuju i elegantnije varijante, kao i one sportske te romantične - s uzorkom cvijeća. Parka više ne mora nužno biti dulji kaputić, već ju danas nerijetko zamijenjuju kratke i praktične jaknice istog efekta.

Aktualni trendovi nisu zaobišli niti ovaj komad koji je vječno u trendu, pa osim jarkih boja i floralnog printa pojedine primjerke krase i neonski detalji, a ukoliko se još uvijek odlučujete na kupnju ovog svestranog komada, dobra je vijest da danas ide gotovo uz sve; od skinny traperica i jednostavnih topića do čipkastih suknji i haljinica.


High street i high end ponudu proljetnih parki donosimo vam u našoj galeriji.


H.B.
Photo: Asos, Bershka, Dorothy Perkins, H&M, Net-a-Porter, Outnet, Topshop, Zara

Objavljeno: 27.03.2012. u 11:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p