MODNI DODACI

25 pari dizajnerskih cipela za kojima čeznemo ovo proljeće/ljeto

Od Louboutina do Yves Saint Laurenta

Kako objasniti žensku fascinaciju cipelama i to pogotovo dobrim dizajnerskim cipelama,a da cijela priča nema skoro pa ovisnički prizvuk? Ukoliko ste voljeli seriju Seks i Grad zasigurno se sjećate epizode „Women's right to shoes" u kojoj Carrie, na prijateljičinoj zabavi ukradu novi par Manolica, i dileme oko 400 dolara odštete, koliko su koštale.

Muškarcima je nepojmljivo da žene mogu biti vezane za komad drveta, plastike ili kože, ali ako samo bacite pogled na npr. dizajn Pierre Hardya (Balenciaga), složit ćete se da to i nije sasvim obična mješavina metala, plastike i kože, ili?

 

Proljeće i ljeto na visokoj peti

Koliko god voljeli jesensko razdoblje zbog nevjerojatnih čizmica i gležnjača u svim izvedbama, proljeće i ljeto nam donose jedan seksipilniji i moćniji look. Cipele nisu više stidljivi dodatak s tankom potpeticom i nekoliko trakica, danas su cipele ključni komad s vlastitim asesoarima. Možete birati između kožnih, drvenih, od tkanine, od metala, u kombinacijama svega navedenog, a same potpetice su već odavno prava remek djela.

Omiljeni svjetski „postolar" ili Geppetto za one dubljeg džepa, Christian Louboutin, zna kako izraditi model u kojemu će noga izgledati nevjerojatno dugo i elegantno. Proljetna kolekcija nema iznimke, sve je stvar bondagea, potpetice od minimalno 10cm i naravno zaštitnog znaka - crvenih potplata.

Iako je njihova nova linija pomalo razočarala, Jimmy Choo još ima ponekog asa u rukavu, a nas su se posebno dojmile lakirane sandale u bež boji s potpeticom od 10 cm. Ako ipak preferirate rock-chic, oduševit će Vas cijela kolekcija kuće Givenchy. Majstor mračnog seksipila Riccardo Tisci, za najvjernije poklonice predlaže crni kožni bondage na visini od 12cm.

Osim visine potpetica, svi dizajnerski modeli iz naše galerije odlikuju se i visokom cijenom. Za ovaj grijeh izdvojit ćete od 500 pa sve do 1000 EUR-a, a ukoliko Vam je cijena željenog modela previsoka, sljedeći tjedan donosimo listu sličnih modela ali po prihvatljivim cijenama.

A.P.

photos by Net-a-Porter

Objavljeno: 15.02.2010. u 23:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p