TRENDOVI

3 najpopularnija modela tenisica u 2017.

Koje su se tenisice najviše prodavale na eBayju?
tenisice
Teško je ne primijetiti kako se jedan trend posljednjih sezona, pa i godina, ne nameće kao onaj dominantni. Tenisice su preplavile modne piste, ulice, Instagrame i street style fotografije, i moramo priznati kako nam to nimalo ne smeta.

Udobnost se na krilima nikad popularnijeg streetweara uvukla u sve odjevne kombinacije i u sve prilike, a tenisice su najpoželjnija obuća bile i 2017. godine. Tvrdnji u prilog ide i statistika kojom je eBay zaključio 2017., a koja otkriva koje su se to tenisice na ovoj platformi i svojevrsnom shopping barometru najviše prodavale. Poznata platforma tako u svom Top Shopped izvješću otkriva kako je estetika 80-ih i 90-ih apsolutno izdominirala prošlom godinom, barem kad je riječ o tenisicama. Osim što se ručni sat na eBayju prodao svake 4 sekunde, pametni mobitel svakih pet sekundi, a veoma je popularan bio i Star Wars merchandise, originalne Adidas Superstar tenisice su najprodavanije tenisice u 2017. Naime, na eBayju je prodano 107 tisuća pari ovog klasičnog modela, dok se Reebok Classic prodao u 28 tisuća primjeraka, čime se model našao na drugom mjestu najprodavanijih tenisica. Na trećem mjestu je još jedan retro model - Nike Cortez, s 24 tisuće prodanih parova.

Koliko je jak povratak svega s premisom retro dokazuje još jedan podatak iz izvješća. 80-te i 90-te su se vratile i u slučaju ultra popularnih torbica oko struka koje su zaposjele modne piste, ali i eBay. Njih je prodano u 2017. 57 tisuća, dok je Champion sportskih majica s eBayja otišlo 25 tisuća.

Adidas Superstar

Adidas Originals Superstar


Reebok Classic

Reebok Classic


Nike Cortez

Nike Cortez

Foto: Getty Images
Objavljeno: 10.01.2018. u 11:51

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p