TRENDOVI

30 najljepših zimskih kaputa

Donosimo primamljivu ponudu high end i high street dućana
Neki dan intenzivno smo razmišljali o kožnim jaknama, a sudeći po temperaturama, neće dugo proći prije no što ćemo iz arhive krenuti vaditi i zimske kapute. Ukoliko se tek spremate u nabavku svog primjerka, mi vam donosimo male sugestije - što high end, što high street - uz koje će vam odabir, nadamo se, biti mnogo lakši. Iako je izbor i više no šarolik, jedna smjernica je sigurna - ove zime vladat će strukirani i dobro podstavljeni kaputići, koji vas više neće bacati u očaj nezgrapnog djelovanja nekoliko nabacanih slojeva odjeće.

Dizajnerske varijante izrađene su od fine vune ili kašmira, što donekle opravdava njihovu visoku cijenu, no na prvi pogled definitivno je primamljiv i dizajn, koji se ove sezone snažno referira na military stil, sa strogim krojevima, koji su pogotovo vidljivi kod Alexandera McQueena i Guccija - kaputi crne ili mornarsko plave boje, dvoredo kopčanje i zlatni gumbi.

Dizajnerska imena poput Kaufmanfranca, J. Crewa i Burberryja i dalje nude kapute u kombinaciji vunene baze i kožnih rukava, a za romantičarke i djevojčice u duši, odličan odabir su živo obojani kaputi iz linija Philosophy di Alberta Ferretti te Sonia by Sonia Rykiel.

Što se high street ponude tiče, mogli bismo reći da ona sasvim dobro kotira uz onu dizajnersku pa tako na prvi pogled možda ni ne bismo uspjeli razlučiti jedan kaput od drugog. Ipak, neke stilske smjernice su očite. Military trend je također vrlo popularan među cjenovno pristupačnijim kaputima, a prisutno je i pravo obilje boja, pogotovo kod Asosa i Miss Selfridge, koji nude čitav spektar boja s kaputima u crvenoj, zelenoj, boji senfa i plavoj.

Prevladavaju A-krojevi te zvonolike linije, a primjetna je zastupljenost umjetnog krzna, kojim se ukrašavaju ovratnici i rubovi kaputa. Od kaputa s uzorcima, mogu se pronaći oni s tvidom i tartanom, a omiljeni detalji su ukrasni gumbi, trakice pa čak i pomponi. Lagani pelerina stil također će vam poslužiti u ovo prijelazno doba, dok za hladnije vremenske uvjete high street brandovi sugeriraju neodoljive bundice od umjetnog krzna.

 

H.B.

Photo: Net-a-Porter, Asos, H&M, Miss Selfridge, Topshop, Zara

Objavljeno: 10.10.2011. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p