TRENDOVI

4 načina da izravnate odjeću ako mrzite glačanje

Praktični načini koji mogu zamijeniti glačalo

Ako vam je glačanje najmrža kućna aktivnost ili ako vrlo često putujete (a u vašoj putnoj torbi nema više mjesta niti za iglu i konac, a kamo li za glačalo), onda vam je sigurno blizak onaj osjećaj kada smislite styling, a košulja je toliko zgužvana da podsjeća na komad stare krpe. No, ne dramatizirajte, rješenje postoji!

Srećom, zgužvani je komad odjeće moguće poravnati čak i ako nemate glačalo pri ruci, a većina se metoda oslanja na malo vode, topline i ravnu površinu ili pak obješeni odjevni predmet. Stoga, ako se ponekad nađete u situaciji da nemate alternativu da odjenete nešto drugo već ovisite o svojoj jedinoj košulji ili haljini (u kojoj ste planirali izgledati super!), odaberite neku od ove četiri metode i izađite iz sobe izglačani i uredni. 

1. Mokri ručnik

Ako ste otišli na službeno putovanje, sa sobom ste vjerojatno ponijeli i pokoji sako ili pak košulju koja se nipošto ne smije zgužvati. Ako se to ipak dogodilo, a pri ruci nemate glačalo, položite svoj komad odjeće na ravnu površinu, dobro poravnajte i prekrijte ga mokrim ručnikom. Pritisnite ručnikom one dijelove koji su najviše zgužvani te pustite da se vaša košulja osuši.

2. Sušilo za kosu

Vaše sušilo ne mora služiti samo kako biste osušili kosu nakon pranja. Ono vam može pomoći i ako nemate (ili ne želite glačati), a voljeli biste poravnati zgužvani komad odjeće. Objesite svoju odjeću na vješalicu, udaljite se i zagrijavajte tkaninu sušilom dok neravnine ne nestanu. 

3. Tuširanje

Vjerovali ili ne, istovremeno možete poravnati svoju odjeću kao i istuširati se. Radi se, naime, o najpopularnijoj i najefikasnijoj metodi umjesto glačanja. Prvo što trebate učiniti je da dobro zatvorite vrata i prozore svoje kupaonice kako biste spriječili topli zrak da izađe iz prostorije. Svoj zgužvani komad odjeće objesite negdje iznad tuša kako bi bio u blizini izvora pare (ali izvan dometa vode) koja nastaje pri vašem tuširanju. Dok se vi tuširate, neravnine će nestajati zbog izloženosti toplini vodene pare.

4. Raspršivač za vodu

Objesite svoj komad zgužvane odjeće, u raspršivač dodajte vodu i malo omekšivača te poprskajte. Neravnine će nestajati kako će se tkanina sušiti, a vaš će komad odjeće biti kao izglačan i mirisan.

T.L.
Foto: Instagram

Objavljeno: 17.03.2017. u 12:23
Tagovi: odjeća, glačanje

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p