TRENDOVI

4 stvari koje ne biste kao gosti smjeli nositi na vjenčanju

Koja odjeća nije prikladna za vjenčanje?

vjenčanje

Kada je u pitanju dilema što odjenuti za tuđe vjenčanje moje me drage prijateljice, nove djevojke bivših šefova, sestrične u trećem koljenu i stare kolegice iz osnovne škole imaju na speed dialu. Brže bolje šalju mutne fotke iz kabina za presvlačenje, pale video pozive i šepure se kao Cindy Crawford dok im ja nastojim objasniti što prolazi, a što baš i nije najbolja opcija ako žele sačuvati reputaciju. Iskreno, ne mogu detektirati trenutak u kojem su mi odlučile povjeriti vlastiti imidž na tuđim vjenčanjima no baš uvijek im dajem početne smjernice koje su identične. Naravno, prije nego što pređemo na idući level – ovo mi stoji, ovo mi ne stoji. 

Svako je vjenčanje specifično. Ponekad neki hipster friendly mladenci zadaju svojim gostima dresscode no ako niste pozvani na vjenčanje s temom disco boogie, Dinastija ili boho rapsodija, pravila su ista. Pritom je važno znati što je po nepisanom protokolu neprikladno, a sve ostalo je na vama. Tako da, ako želite privlačiti poglede na vjenčanju, a pritom izbjeći šaputanja: "Daj pogledaj ovu", slijedite ova 4 jednostavna pravila odijevanja.

P.S. Ako ste baš jako tvrdoglavi i morate odjenuti nešto s ove crne liste, imamo za vas stylish prijedloge s kojima bi se ipak mogli izvući.

1. Duga bijela haljina

Ako baš ne želite krvnu osvetu na vlastitom vjenčanju, niti u ludilu nemojte odjenuti dugu bijelu, čipkastu haljinu. Nikada ne znate koliko jednostavnu haljinu će odabrati mladenka, a s maksi haljinom u bijeloj boji moglo bi joj se učiniti kako ste bezobrazno došli ukrasti show. Osim toga, zbilja ne želite zagrljaje i čestitke neznanaca koji su vas zamijenili za mladenku koja sa strane gleda i razmišlja o seansi crne magije. Dakle, duga bijela haljina je smrt za vaš odnos s osobom koja se udaje, a uvjereni smo i kako vam ostali gosti neće biti suviše skloni.

2. Crna odjeća strogih linija

Crna boja na vjenčanju je prikladna, no tu također treba pripaziti. Odjenete li total black outfit ili prestroge linije moglo bi se činiti kao da ste pomiješali evente i došli na nečiji sprovod. Nosite li primjerice malu crnu haljinu potrudite se da ona bude lepršava i nježna ili razbijte taj sumorni dojam cipelama u boji, torbicom ili ukrasom u kosi.

3. Prekratka i preotvorena odjeća

OK, jasno je da idete na tuđe vjenčanje na kojem će vjerojatno biti mnogo zgodnih samaca koje bi valjalo upecati čim prije, no to nije razlog da odjenete onu minijaturnu haljinicu koja jedva prikriva strateške pozicije. Vjenčanje nije noćni klub, mnoga se barem dijelom odvijaju u crkvi (koja ima posebno stroga pravila što se golotinje tiče), a na mnogima će kao gosti biti i stariji članovi obitelji koji ne moraju gledati kako raskalašeno plešete polugoli. Poštedite mladenkinu baku srčanog udara i razmislite o čednijoj varijanti. Odlučite li ipak odjenuti nešto seksi, pokažite ili dekolte, ili noge ili leđa, nipošto sve zajedno. I osigurajte si nešto čime ćete se ogrnuti.

4. Traper

Ako neki materijal pripada u NE domenu na vjenčanjima onda je to definitivno traper. Traper ima prije svega casual vibru, pa ćete u njemu izgledati kao da ne poštujete važnost događanja na koje ste pozvani. Ionako postoji bezbroj drugih prilika u kojima možete nositi traperice, priuštite si radije neku lijepu haljinu za vjenčanje, a ako niste pristaša nosim odjeću samo jednom mantre, odaberite nešto što ćete kasnije moći odjenuti za formalne prilike.                                                             

Foto: arhiva

Objavljeno: 11.10.2016. u 13:15

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p