MODNI DODACI

40 cipela Paris Fashion Weeka

Chanel, Givenchy, Galliano, YSL, Chloe i mnogi drugi

Po svemu sudeći svjetski dizjaneri ne planiraju odmor za naše noge ni tijekom narednog proljeća/ljeta. Na netom održanom Paris Fashion Weeku, rijetki su prikazali niže potpetice a na prste jedne ruke smo mogli prebrojati cipele bez pete, štoviše izgledalo je kao da se natječu u visini platforme i što luđem dizajnu.

Ako su  prošle godine cipele Nine Ricci - u kojima su modeli napikavali po pisti - izazvale čuđenje prisutnih, što reći za „cipele" koje je svojim modelima namijenio Alexander McQueen? Oblik životinjskog oklopa s potpeticom od najmanje 15 cm se zasigurno neće viđati po ulicama modnih metropola, a niti na crvenim tepisima, osim ako Victoriji Beckham ne pomanjka medijske pažnje pa ih navuče u zadnji tren.

 

Iza McQueena slijedi još jedan „mučitelj" ženskih stopala - John Galliano. Galliano standradno predlaže ukrašene platforme koje izgledaju kao prava mala remek djela, doduše samo u slučaju da ste Imelda Marcos te ih možete postaviti u muzej. Ukoliko je netko probao hodati u njima, molimo da javi iskustva u redakciju. Čisto iz znatiželje.

JOHN GALLIANO

Prošlogodišnja IT cipela je "Cage" by YSL. I ne pamtimo broj trendseterica koje su se pomamile za svoj skupi primjerak „noge u kavezu" . Ove godine YSL je podbacio, kako kolekcijom tako i asesoarima. Iako izgledaju znatno udobnije od gore navedenih, sumnjamo da će izazvati strku kao prošlogodišnji model.

Chanel je oduvijek simbol klasike i elegancije (čak i kada su izbacili kožne čizme do bedara) te nam za proljeće/ljeto predlažu upravo takve, elegantne platforme s šarmantnim cvjetićima.

Jedna od hvaljenijih kolekcija je ona modne kuće Lanvin. Elegantne cipele s asesoarom u vidu lančića koji se obavija oko gležnja su, po našim predviđanjima, budući best seller među bogatom klijentelom. Za sada cijena nije poznata ali čim doznamo, obavijestimo Vas.

 

vuitton.jpg
LOUIS VUITTON

 

Još jedna kuća koja je imala it cipelu protekle sezone je Louis Vuitton. Sigurno se sjećate prekrasno oblikovane potpetice sa afričkim ornamentima? E pa ove godine, Louis Vuitton će rastužiti mnoge obožavateljice branda, jer su cipele u najmanju ruku - neatraktivne, pogotovo nam nisu jasne drečavo zelene čizmice s bijelim  krznenim aplikacijama koje izgledaju kao da Vam je na nozi zaspala perzijska mačka.

 

U našoj galeriji, pogledajte što nam još predlažu Givenchy, Stella McCartney, Valentino, Jean Paul Gaultier i mnogi drugi.

 

 

 

 

Ana Pavić                                                                               

photos style.com

Objavljeno: 08.10.2009. u 21:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p