TRENDOVI

5 odjevnih komada koje biste što prije trebali izbaciti iz ormara

Riješite se nepotrebne odjeće!

Nije neobično da u ormaru s vremena na vrijeme primijetimo odjeću koju jako dugo nismo nosili, no ipak je se iz nekog razloga odbijamo riješiti. Naime, iako postoje odjevni predmeti koji su nam posebno dragi jer nas podsjećaju na određeno razdoblje, one potpuno beznačajne poželjno je i potrebno ukloniti iz 'kolekcije', a trenutna situacija u zemlji i svijetu je i više nego dobra prilika za to.

Koliko god nam to bilo teško priznati, svi u ormaru gomilamo nepotrebnu odjeću zbog mišljenja da će u nekom trenutku ipak trebati. Jedini problem je taj što taj trenutak nikad ne dođe, stoga nema nikakvog razloga da se ne odvažite na veliko pospremanje, garderobi pružite svježinu i napravite mjesta za nove omiljene komade. Bez obzira na vremenski period u kojem se nalazimo, ne obazirite se na to i jednako 'pročešljajte' zimsku i ljetnu garderobu, a po završetku odjeću nemojte baciti, već poklonite onima kojima je potrabno!

Poklon odjeća

Svi smo se i više od nekoliko puta našli u situaciji da nam se odjeća koju smo dobili ne sviđa, no ipak iz poštovanja prema osobi koja nam je poklonila, istu pospremili u ormar. Činjenica kako taj komad nikad niste odjenuli dovoljno je jaka da ga bez imalo razmišljanja maknete s polica ormara i napravite mjesta za one nove koje ćete zapravo i nositi.

Stare majice za spavanje

Sigurni smo kako ne postoji osoba koja nema jednu, dvije, tri, sedam... preširokih i prevelikih majica za spavanje i nošenje po kući. Ako baš tako jako volite komociju i oversized look u svoja četiri zida, nabavite nove modele koji su nešto kvalitetniji, a samim time i vizualno atraktivniji, dok stare bez obzira na udobnost i naviku, udaljite iz ormara.


Sentimentala odjeća

Ovo je stavka koja nužno ne zahtijeva bacanje, već pametno pospremanje odjeće ondje gdje neće smetati. Odjevni predmeti koji vam nešto znače, podsjećaju na nekoga ili neko razdoblje, trebaju biti pohranjeni na posebnom mjestu koje nije vaš ormar, stoga već danas odlučite koju su to komadi, uredno ih vakumirajte u vreće i pospremite na mjesto gdje čuvate uspomene.

Skupi odjevni predmeti

Skupi odjevni predmeti posebna su 'rubrika' i zbog svoje cijene godinama se talože u ormaru. Ako ste kupili nešto što vam se u tom trenutku jako sviđalo, a to više nije slučaj, bez obzira na cijenu, riješite se tog komada, poklonite ga prijateljici ili proslijedite u dobrotvorne svrhe. Čuvati nešto samo zbog cijene nema smisla jer svejedno to nećete nositi, pa nema razloga da zauzima mjesto u ormaru te neprestano podsjeća na pogrešku koju ste učinili prilikom kupnje.

Odjeća koja vam više ne pristaje

S vremenom naše tijelo se mijenja, stoga nije nimalo neobično da nešto što ste nosili prije nekoliko godina više ne stoji kao nekada i to ne mora nužno biti povezano s težinom. Neovisno o kojem je odjevnom predmetu riječ, ako se u njemu više ne osjećate dobro, sputava vas ili stvara osjećaj nelagode, vrijeme je da ga zamijenite nekim novim, ali i uklonite iz ormara. Moda je ciklična i hirovita, stoga prihvatite sve promjene jer nova divna odjeća samo čeka uskočiti u vaš ormar.

Objavljeno: 03.08.2021. u 10:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p