TRENDOVI

5 pravila za savršen stil

Naučite ih napamet!

Svakodnevno gledamo fotografije poznatih trendseterica i divimo se njihovom stilu, ponekad želimo biti poput njih, ponekad samo želimo da znamo tako vješto kombinirati komade, a ponekad želimo da imamo financijske mogućnosti kakve one imaju jer mislimo da bismo tada bez problema furale super stil. No, nije dubok novčanik garancija dobrog stila, već određene sitnice kojima svaka od nas može izgledati fenomenalno. Stoga vam donosimo pet pravila za savršen stil!

1. Pronađite svoj individualan stil

Ključ uspjeha dobrog stila je prije svega pronaći individualnost koja vas izdvaja iz mase. Naravno da ćete inspiraciju pronaći u nekim poznatim osobama, u prošlosti, filmovima i raznim minulim epohama, no nakon što to učinite najbitnije je ostati vjeran. Zapitajte se da li želite biti trendseterica i robovati trendovima, ili želite odudarati nekim neobičnim stilom. Možete biti hrabre poput Sarah Jessice Parker koja često eksperimentira odjećom, ili elegantne i igrati na sigurno poput Reese Witherspoon.

2. Očistite svoj ormar

Nakon što ste se odlučili kakav vam se stil sviđa, vrijeme je da iz svog ormara maknete sve nepotrebne stvari i odjeću koja ne odgovara vašem stilu. Sve dosadno i staromodno, kao i ono preotkačeno što niste nikad obukli morate maknuti! Zašto biti tako oštar? Zato jer modne ikone jako dobro znaju što im pristaje, što se dobro kombinira i u čemu izgledaju senzacionalno.

3. Pobrinite se da vam odjeća dobro pristaje

Ako želite istaknuti svoje atribute i sakriti mane, bitno je da vam odjeća stoji kao salivena. Pazite na veličine, nemojte kupovati preveliku, kao ni pretijesnu odjeću. Pripazite na proporcije svog tijela, dužinu nogu, torza, širinu ramena i bokova i pri kupnji odjeće vodite računa o tome što želite istaknuti, a što staviti u drugi plan.

4. Birajte boje

Svi mogu nositi boje, no pripazite da odaberete one koje vam odlično stoje. Kako vam stoji koja boja prvenstveno ovisi o vašoj puti, boji kose i očiju. Žene blijede puti, tamne ili svijetle kose (poput Sienne Miller) često dobro izgledaju u jakim bojama poput ljubičaste, plave i smaragdno zelene. A žene sa smeđom kosom i brončanom puti (poput Eve Longorie) u nijansama poput boje lavande, puderastim tonovima, narančastoj, tirkiznoj i toplim zelenim tonovima.

5. Odaberite pravu frizuru

Vaša kosa je vaš najbolji modni dodatak - prava frizura laska vašem licu i pokazuje ga u najboljem izdanju. Ok, za dobru frizuru je možda potrebno izdvojiti više novaca, no vjerujte da će se isplatiti. Samo pripazite da će frizura za koju ćete se odlučiti biti laka za održavanje te da ćete je bez problema moći sami stilizirati.

Ana Bacinger

 

Objavljeno: 14.03.2010. u 00:03
Tagovi: trendovi, stil

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p