TRENDOVI

5 razloga zašto vam badić ne stoji baš najbolje

I kako pronaći onaj s kojim ćete biti zadovoljni

Svake godine iznova, par tjedana prije ljeta započinje ta tipična ženska borba koju pojednostavljeno nazivamo kupovina novog badića. "Strah i prijezir u kabinama za presvlačenje" bio bi otprilike naziv blockbustera temeljenog na stvarnim pričama žena koje se, u ogledalima trgovina, zgroženo pogledavaju odjevene samo u kupaće kostime. Da, znamo. Sve što smatramo malim nedostatkom kada je prekriveno trapericama, u badiću poprima enormne razmjere i svaki se puta pitamo je li moguće da se baš svaka pojedena krafna zalijepila direktno na bedro. I zašto, pobogu, svjetla u shopping centrima nimalo ne laskaju? 

No, na stranu svi kompleksi (kojih se pothitno treba riješiti jer, u principu, nikoga ustvari nije previše briga), pronaći idealni badić zbilja nalikuje na priču iz SF filmova. Ako si u nekom modelu izgledamo pa barem OK, onda nas redovno nešto pika, steže, gornji dio nam spadne do pupka čim poskočimo, donji sklizne do koljena ili se pak dogodi da, izlazeći iz mora, privučemo svu pažnju plaže jer nam se naš novi badić – prozire. Bez brige, ne postoji savršeno tijelo, pa bi stoga bilo bolje (za vašu psihu) da svu svoju snagu usmjerite na pronalazak badića kojeg ćete obožavati nositi cijelo ljeto i zbog kojeg vam se neće smučiti godišnji odmor na obali.


1. Idete u shopping sami

Osim što bi vas prijateljica mogla iskreno savjetovati (nadamo se da imate takvu), možete pomoć iskoristiti i za gledanje izvan okvira. Dopustite da vas nagovori na neki model za koji mislite da vam ne stoji, a možda vas njezin izbor iznenadi. Dobra strana shoppinga u paru je i ta što vas frendica može pofotkati u nekoliko badića pa ćete lakše steći dojam koji vam najbolje pristaje.

2. Preveliku pažnju usmjeravate na veličinu na etiketi

Veličine badića jako variraju ovisno o brendovima i državama u kojima se prodaju, zato više pažnje usmjerite na to kako badić stoji nego na to što piše na etiketi. Najpametnije bi bilo kupovati dvodijelne badiće u trgovinama gdje zasebno možete odabrati gornji i donji dio, a kada vam se neki model svidi u kabinu za presvlačenje ponesite barem 2 različite veličine.


3. Birate očajno konstruirane modele

Grudnjaci koji kližu prema dolje, gaćice koje završe na koljenima kada skočite u more i slične poteškoće obično su rezultat loše konstrukcije badića koji vam zadaje muke. Posebnu pažnju obratite na prošive oko elastične trake koja nipošto ne bi smjela biti vidljiva. Ako vam se čini da su prošivi na rubovima napravljeni "tek tako", izbjegavajte kupiti takav badić jer će vam trajati ravno 2 ulaska u more. Pripazite kod isprobavanja da svaki komadić tkanine priliježe uz kožu, da ništa ne viri, visi ili strši i korak ste bliže kupnji dobro konstruiranog badića.


4. Previše se trudite da prekrijete stražnjicu

Možda vam zvuči pogrešnim no u badićima koji prekrivaju čitavu stražnjicu ona će vizualno izgledati još većom. Kako bi vam pozadina izgledala najbolje odaberite badić koji prekriva pola stražnjice te vam se elastična traka nigdje ne urezuje jer će to stvoriti efekt koji sigurno ne priželjkujete. Želite li se vizualno "suziti", proučite jednodijelne color-blocking modele. Mislite li pak da vam je stražnjica stvarno bolna točka, odaberite jednobojan donji dio, a na gornji dio tijela privucite poglede tako što ćete odabrati grudnjak upečatljivog uzorka. 

5. Ne prilagođavate jastučić iz grudnjaka

Ako imate veće grudi, jastučići koji dolaze u paru s grudnjakom vašeg novog badića možda neće biti baš najbolja opcija. U posebnim trgovinama koji prodaju kupaće kostime možete kupiti tanke, a čvrste jastučiće koji će vam dati više "podrške".

T.L.
Foto: Instagram, Hunza G

Objavljeno: 18.05.2017. u 10:48

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p