TRENDOVI

7 stilskih trikova koji će izdužiti vašu figuru

Kako se odjenuti da biste djelovali višima? 

Ako ste niski rastom, a želite djelovati višima, vjerojatno ste taj dojam pokušavali postići noseći visoke potpetice što, budimo iskreni, nije nimalo praktično kada na nekoliko različitih strana grada trebamo obaviti kojekakve obveze ili pak mnogo hodati nakon napornog radnog dana.  

Dobra je vijest, naime, da efekt izduženije figure možete postići i s nekoliko stilskih trikova, bez da nosite vrtoglavo visoke potpetice. Pravilno kombiniranje odjevnih komada, stvaranje iluzije ispravnim korištenjem boja te odabir odjeće koja vam pristaje kao salivena samo su neki od trikova koji će vas učiniti vizualno višima.
  
1. NOSITE ISTU BOJU OD GLAVE DO PETE
 
 
Jedna boja od glave do pete vizualno izdužuje tijelo. Noseći istu boju stvorit ćete iluziju visine, a odaberete li crnu boju djelovat ćete i tanjima. To nipošto ne znači da istu boju od glave do pete (koja god to bila) trebate učiniti svojom uniformom no, nošenje jedne boje ili uzorka na donjem dijelu tijela i druge na gornjem može vas vizualno "prerezati" i učiniti da djelujete još nižima.   
 
2. ISTAKNITE NAJTANJI DIO TIJELA
 
 
Ako ste ponosna vlasnica izrazito tankog struka ili pak vrlo tankih gležnjeva, privucite pozornost na taj dio tijela. Crop top i midi suknja izvrsna su kombinacija za djevojke tankog struka i sitne građe, zato je i toliko svjetskih trendseterica naprosto obožava.  
 
3. NOSITE VERTIKALNE PRUGE
 
 
Nošenje vertikalnih pruga jedan je od najčešće korištenih stilskih trikova za stvaranje privida visine i izduženosti siluete. Suprotno horizontalnim prugama koje će vas "skratiti" i učiniti vizualno debljima, vertikalne će imati koristan učinak. Odjenete li ovaj uzorak od glave do pete, zasigurno nećete biti nezadovoljni vlastitim odrazom u ogledalu.   

4. IZBJEGAVAJTE REMENJE
 
 
Remen je modni dodatak koji će niske ljude "prerezati" u struku i vizualno skratiti siluetu. Nipošto nemojte nositi izrazito debelo remenje jer ono pristaje samo izrazito visokim i vitkim ženama. Ako baš ne možete bez remena, neka bude tanak poput debljine malog prsta.  
 
5. PRIPAZITE NA DUŽINU SUKNJE
 
  
Odabir dužine suknje koja laska figuri čini se kao najteži s obzirom na to da toliki broj žena ne zna na što trebaju usmjeriti pažnju pri odabiru suknje koja će isticati vrline njihovog tijela. Ako ste niski, pazite da vaša suknja bude dužine centimetar ispod koljena jer tako ističete najtanji dio svojih nogu, a ako volite minice pazite da budu toliko dugačke da pokrivaju dio noge gdje se bedro počinje širiti. Tako ćete stvoriti dojam da imate duže i tanje noge. Ako odaberete midi suknju, obavezno uz nju nosite cipele s visokom potpeticom jer ćete inače izgledati nižima i debljima nego što jeste, a i noge će vam izgledati zdepasto. 
 
6. OVERSIZED ODJEĆA ĆE VAS "POJESTI"
 
 
Ako ste izrazito sitni, izbjegavajte "oversized" odjeću i to u širokom luku. Odjenete li predimenzioniranu jaknu djelovat ćete kao mlađa sestra koja je posudila preveliku odjeću od starije. Odjeća koja vam pristaje kao salivena, učinit će daleko najviše koristi sitnoj figuri, zato pažljivo birajte.
 
7. NUDE SALONKE VIZUALNO IZDUŽUJU NOGE
 
 
Da, znamo. Obećali smo vam stilske trikove bez visokih potpetica. No, ako ih već nosite, učinite si dvostruku korist i obujte salonke u nude nijansi koje će vašim nogama dodati (i iluzorno i doslovno) još par centimetara visine.   
 
 
T.L.
Foto: Style du Monde
Objavljeno: 09.02.2016. u 10:58

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p