TRENDOVI

7 stilskih trikova za tanji struk

Efekt vizualno tanjeg struka uz nekoliko jednostavnih trikova

 
Vjerojatno ne postoji niti jedna žena koja baš nikada nije pomislila kako izvrsno izgleda kad nosi haljinu koja joj ističe struk. Ne želimo grebati dublje u biologiju tražeći razloge zamamnosti istaknutog struka, no uzak struk jednostavno izgleda izvrsno. 
 
Da biste istaknuli struk ne morate se izgladnjivati niti biti pretjerano mršavi, efekt vizualno užeg struka možete postići jednostavnim stilskim trikovima koji uključuju pravilno korištenje i poznavanje boja i uzoraka, krojeva i materijala te na koji način možete skrenuti pozornost sa struka na neki drugi dio svog tijela koji smatrate adutom. Usvojite li poneki od ovih trikova - efekt sigurno neće izostati!
 
1. KOLORISTIČKI KOD: TAMNO
 
 
Dizajnerski timovi prije produciranja svake nove kolekcije potroše mnogo vremena kako bi odabrali pravu paletu boja. I ne radi se uvijek samo o trendovima već o tome da uz određene krojeve neke boje izgledaju jednostavno bolje jer ljepše naglašavaju siluetu. Pravila su u principu jednostavna: Svijetle boje učinit će vas vizualno širima, dok će vas one tamnije učiniti tanjima. Stoga, želite li izgledati tanjima, nosite tamne boje poput modre ili crne, a ako želite naglasiti uži struk, nosite top u tamnoj nijansi. Ukoliko se odlučite na haljinu odaberite onu koja se poigrava bojama s tamnom u predjelu struka.  
 
2.  POIGRAJTE SE PRAVIM UZORCIMA
 
 
Kao što je za vizualno uži struk važan pravilan odabir boja, tako je važno i znati koji uzorci laskaju figuri, a koji ne. Ne želite li djelovati širima, izbjegavajte horizontalne pruge i zamijenite ih što tanjima - vertikalnima. Stilisti će vam također savjetovati da izbjegavate uzorak koji je izrazito sitan ili pak jako velike točke. Naravno, postoji još mnogo popularnih printeva za koje ćete jednostavno morati sami provjeriti šire li vas ili sužavaju.    
 
3. SUKNJE I HLAČE VISOKOG STRUKA SU MUST HAVE
 
 
Odjevni komadi s visokim strukom poput hlača i suknji izvrsne su za isticanje struka zato što ističu upravo najuži dio vašeg struka. Ako odaberete suknju A-kroja, vaš će struk biti naglašen još više pa se na tom tragu slobodno poigrajte s krojevima koji akcent stavljaju upravo na struk. Od odjevnih komada dobar odabir za "stanjivanje" struka su i tzv. wrap haljine koje se vežu u struku te stvaraju dojam vizualno tanje siluete. 
 
4. MODNI DODACI SU VAŠ SAVEZNIK
 
 
Što se modnih dodataka tiče najveću ćete korist pri isticanju struka dobiti od - remena! U prilog tome idu nam i trendovi koji "dopuštaju" nošenje remena preko gotovo svih odjevnih komada - debelih pulovera, kaputa, haljina ... Isto tako, modnim dodacima možete promijeniti pravila igre tako da statement komadima poput ogrlice ili pak trobice - odvratite pažnju sa svoje "bolne točke" i usmjerite je na zanimljiv komad kojim ste začinili styling.   
 
5. OVERSIZED ODJEĆOM PROMIJENITE PRAVILA IGRE 
 
 
Noseći oversized odjeću nećete sigurno usmjeriti pažnju na svoj struk, no s druge strane - usmjerit ćete je na nešto posve drugo. Recimo na noge. No, odlučite li se nositi oversized pripazite da pritom odaberete samo jedan komad u tom stilu dok ćete drugim naglasiti neki od svojih aduta. Široki pončo kombinirajte sa skinny jeansom, crnim kožnim tajicama i cipelama s visokim potpeticama.  
 
6. NOSITE TRAPERICE VISOKOG STRUKA
 
  
Traperice visokog struka koje vam pristaju kao salivene bit će vaš najdraži odjevni komad u garderobi. Traper kao materijal dosta je krut da vam stisne trbuh koji će automatski izgledati ravnije, a visoki struk naglasit će najtanji dio vašeg trupa pa ćete izgledati mršavijima. Dodate li toj kombinaciji cipele s visokom potpeticom, noge će vam izgledati mnogo duže i tanje no inače.  
 
7. S VISOKIM POTPETICAMA CIJELO TIJELO IZGLEDA LJEPŠE 
  
 
Volite li ih ili mrzite, morate priznati kako žensko tijelo jednostavno izgleda mnogo ljepše sa stopalom u sandali s visokom potpeticom. Automatski  se držimo uspravnije, noge nam izgledaju duljima i tanjima, čitavo tijelo izduženije, a samim time i struk djeluje užim. Najbolji ćete efekt postići nosite li nude salonke jer ćete bojom cipele koja je bliska boji vaše kože vizualno još više produžiti noge. 
 
T.L.
Foto: Style du Monde
Objavljeno: 02.03.2016. u 14:09

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p