TRENDOVI

8 obaveznih modnih dodataka

Komadi koji su temelj moderne garderobe

Kako se vremena mijenjaju, mijenjaju se i modni dodaci koje klasificiramo kao temelj svake garderobe. Komadi koji su nekoć bili obavezni, danas su zamijenjeni nekim novim varijantama. Naravno, na svakome je da procijeni koje su to točno stvari bez kojih kombinacija nije potpuna, no mi smo se odlučili pozabaviti listom za koju smatramo da je univerzalna i svježa.

Vjerojatno ste mnogo puta čuli kako cipele čine styling, a mi se moramo složiti. Cipele su uistinu te koje od kombinacije čine ležernu, večernju ili pak sportsku varijantu. S time na umu, pretpostavljamo da crne klasične salonke imate, a mi ćemo na listu dodati prvi komad bez kojeg ne možemo - salonke u boji kože. Vizualno će izdužiti nogu i idu uz apsolutno sve kombinacije, pa čak i tamo gdje crne salonke ne odgovaraju u potpunosti.

Aviator model sunčanih naočala sljedeći je ultimativni komad urbanog ormara. Ne znamo jesu li ih piloti, kojima ih je Ray Ban originalno i namijenio, učinili tako cool komadom ili je posrijedi neki drugi faktor, no definitivno jesu i ostaju dio moderne uniforme.

Isto vrijedi i za balerinke. Nekima odbojne, nekima apsolutno nužne, no svakako ustaljene i svrsi shodne. Osim klasičnih crnih i crvenih, balerinke leopard uzorka postale su obavezna obuća koja podiže najjednostavnije kombinacije.

Sljedeća stvar na popisu su torbe, od kojih navodimo dvije. Večernji izlazak zahtijeva malu, kompaktnu torbu u koju će stati samo nekoliko sitnica, stoga su 'clutch' modeli logičan izbor, dok za dnevne varijante biramo praktičnu torbu većih dimenzija, odnosno tzv. 'tote' model.

Remen posuđen iz muškog ormara još jedan je esencijalni modni dodatak. Kontrast muškog i ženskog uvijek je zanimljiv momenat, a ujedno i stil koji smo objeručke prihvatili. 

Ručni sat ne moramo mnogo predstavljati. Vječni klasik koji u mnogo prilika posluži i kao modni dodatak,  komad je koji svi imamo i volimo. Osim sam za sebe, odlično izgleda i u kombinaciji s nanizanim narukvicama.

Posljednje na popisu je komad nakita, točnije statement ogrlica. Malo toga o ovom vječnom komadu nismo napisali, no jedno valja ponoviti, a to je da je ona ta koja u velikom broju slučajeva čini razliku između neupečatljivog i fantastičnog stylinga.

 

Matea Martek

photos: rami hanna, collage vintage, stockholm streetstyle, pinterest, tumblr, street peeper, sincerely jules, man repeller

 

Objavljeno: 20.01.2014. u 09:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p