TRENDOVI

Što odjenuti kada je vani jako hladno?

Komadi bez kojih ne možete u hladnoj sezoni

 
Smrzavate se? Vjerujte nam, suosjećamo. Jedino o čemu razmišljamo ujutro jest kako da se ne pretvorimo u ledenu sigu na putu do posla. I unatoč tom detaljnom promišljanju koje graniči s pripremama za ekspediciju na Antarktiku, svejedno nam na kraju bude hladno. 
 
No, s nekim odjevnim komadima i modnim dodacima taj grozni utjecaj zime možemo umanjiti da bude, pa barem - podnošljiv. Pri odijevanju za temperature ispod ništice obratite pažnju na materijale koje nosite (poput umjetnog krzna i kože koji izvrsno drže toplinu), da prvo pošteno zagrijete glavu (jer se hladnoća u području glave odražava na sve ostale djelove tijela) pa zatim ruke i stopala (jer zima te dijelove tijela "napada" prve ako nisu pokriveni), da dobro kombinirate slojeve te da pripazite na dužine odjeće koju nosite.
 
1. Kaput od umjetnog krzna
 
 
Iako će vam svi savjetovati da u hladnim zimskim mjesecima nosite čim više prirodnih materijala, smatramo kako je tehnologija obrade materijala danas došla na toliku razinu da i oni umjetni mogu poprilično topli. Dobra jakna ili kaput izrađeni od umjetnog krzna zasigurno su dobar izbor kada se želite ugrijati, a i nedvojbeno je da ćete izgledati stylish
 
2. Kožne rukavice
 
  
Pletene su rukavice dobar izbor no zbog sitnih rupica u pletivu mogle bi vam nedovoljno zagrijati dlanove i prste koje je u zimskim mjesecima vrlo važno održati toplima. Odaberite kožne rukavice koje prekrivaju zglobove i preko njih navucite vestu. Za kratke šetnje gradom, trebale bi vas sasvim dovoljno zagrijati da ne proklinjete zimu.
 
3. Dugačak kaput 
 
 
Kada se temperature spuste debelo ispod nule, rijetko će vas koji kaput (bez podstave) zagrijati dovoljno. Prije svega, neka bude dovoljno dugačak - barem do koljena kako bi vam još neki komad odjeće osim hlača grijao bedra. A ako od ovog stylish odabira ne želite odustati poigrajte se slojevima. Izvrstan način za nošenje kaputa usred najjače zime jest da ispod njega nosite svoju omiljenu kratku kožnu jaknu koja će vam izvrsno glumiti podstavu.  
 
4. Krznena stola
  
 
Kao i krzneni kaput, tako će vam i stola vrlo dobro doći da vas ugrije. Idealan modni dodatak da se ušuškate kada vam je hladno, a izgleda vrlo chic i elegantno prebačena preko kaputa.
 
5. Oversized šal
 
  
Već su nekoliko hladnih sezona za redom iznimno popularni oversized pleteni šalovi u kojima je tako lijepo utopiti se. Osim vrata oko kojeg ćete omotati šal, veliki i mekani pleteni šal zagrijat će vam i dobar dio torza. Neovisno o načinu na koji ga nosite, oversized šal je nedvojbeno modni dodatak koji mora biti na vašoj must have listi svake zime. 
 
6. Parka s kapuljačom
 
 
Zimska, podstavljena parka s kapuljačom definitivno je odjevni komad koji trebate uzeti u obzir ako ste zimogrozni. Većina parka jakni dovoljno je dugačka da vam zagrije bedra, a kapuljača će vas spasiti od hladnog vjetra i sačuvati vam glavu, čak i ako nosite kapu. Birajte parke od kvalitetnih materijala kako biste bili zaštićeni ne samo od hladnoće već i od vlage.
 
 
7. Visoke čizme 
 
 
Prvo pravilo obuće tijekom zime jest - da je nepromočiva. Drugo jest da je topla, a treće da je stabilna toliko da zbog cipela nećete padati već na prvom snijegu. Provjerite džonove svojih cipela, a ako morate birati između različitih čizama pokušajte odabrati one visoke iznad koljena kako bi vam dodatno ugrijale noge. A ni dva para čarapa neće biti naodmet.
 
8. Krznena kapa
 
  
Jednu stvar trebate imati na umu prije nego li iziđete iz stana dok je vani minus 10. Najviše topline gubite upravo kroz područje glave, a to što nikada nemate osjećaj da vam je za taj dio tijela hladno jest zato što vaše tijelo glavu "žrtvuje" zadnju grijući je najviše. Kada vam je hladno za ruke i noge to je zato što periferne dijelove tijela vaš organizam u kriznim uvjetima tretira kao "manje važne za opstanak". Zagrijte glavu debelom krznenom kapom i bit će vam znatno toplije nego da ju uopće ne nosite. 
 
9. Dolčevita
  
 
Dolčevita je fantastično praktičan odjevni komad kojem ćete biti vječno zahvalni tijekom hladnih zimskih mjeseci. Pogotovo odaberete li inačicu izrađenu od finog pletiva, no bilo koja će vam verzija ovog odjevnog komada izvrsno poslužiti pri slojevitom odjevanju i zagrijati vam vrat ali i ostatak tijela, pritom izgledajući vrlo chic.
 
 
T.L.
Foto: Style du Monde, PR 
Objavljeno: 07.01.2017. u 10:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p