TRENDOVI

9 stvari koje sigurno niste znali o trapericama!

Klasik koji svi imamo u ormaru ima posebnu priču
 
Traper naš svagdašnji! Svi imamo barem jedan par u ormaru i uvijek nam nekako nedostaje barem još jedan model. Za pronaći savršene ponekad su potrebni tjedni isprobavanja jer je ključ dobrih traperica da stoje kao da su po vama šivane. No, premda nas ponekad "muče" svejedno ih volimo i, što se dosadašnjih trendova tiče, teško da će traper uskoro izići iz mode.
 
No, što se tiče ovog fantastičnog materijala koji je postao vječnim klasikom, mnogo toga nije opće poznato. Stoga vam donosimo čak 9 stvari koje sigurno niste znali o traperu:
 
1. Riječ "denim" potječe iz Europe i izvedenica je francuske riječi "de Nîmes" koja se odnosi na kruti materijal koji su nosili francuski radnici u 16. stoljeću.
 
2. Druga riječ za traper - "jeans" - dolazi iznova od francuske riječi za talijanski grad Genovu (Gênes) gdje se proizvodio prvi radnički traper.
  
 
3. Najskuplje traperice potpisuje brend Secret Circus i cijena im je paprenih 11 milijuna kuna zbog 15 dijamanata na stražnjem džepu.
 
4. Statistički, muškarci dvostruko brže pronalaze model traperica koji im pristaje kao saliven.
 
5. 86 milijuna traperica proda se u Velikoj Britaniji svake godine! 
 
6. Yves Saint Laurent je smatrao traperice tako dobrim "izumom" da je izjavio kako mu je žao što nije kreirao prve.
 
  
7. U 2007. BBC je predvidio smrt traperica. Naravno, to se nije dogodilo.
 
8. 2015. godine Oxford English Dictionary uvrstio je riječ "jeggings" (tajice koje izgledaju kao traperice) u rječnik zajedno s još 500 novih riječi.
 
9. Net-a-Porter sam nudi 47 različitih high end brendova traperica, a najskuplje koštaju 1.450 funti i potpisuje ih Ashish
 
T.L.
Foto: Style du Monde
Objavljeno: 09.04.2016. u 07:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p