MODNI DODACI

adidas Originals ZX spaja "Originalce"

Legendarna tenisica postaje simbol kreativnog povezivanja mladih talenata

adidas u novoj globalnoj kampanji "Unite all Originals" spaja originalne izričaje kreativaca različitih disciplina u neočekivane adidas Originals kombinacije. Simbol kampanje i ljetne Originals Running kolekcije je legendarna adidas ZX tenisica, nekad omiljena među trkačima svih vrsta zbog inovacija, a danas nezaobilazni dodatak urbane klupske i lifestyle scene.

U globalnoj adidasovoj kampanji "Originalci" svoje ideje spajaju putem online aplikacije na www.adidas.com/unite, a početak kampanje obilježava 90-sekundni film koji su zajednički napravili planetarno uspješni DJ/producent A-Trak i vizualni umjetnik SoMe. Na domaćem terenu je adidas Originals ZX tenisica ujedinila originalce DJ Chilla, street umjetnicu OKO, Marija Petrekovića, plesačicu Andreu Bashy Fashy i blogericu Isabellu, koji će, nadahnuti evolucijom popularne "ZX-ice", spojiti svoje kreativne vizije.

Još od Jesseja Owensa koji je 1930-ih trčao s Adi Dasslerovim šiljcima inovacije su srž adidasovih trkaćih tenisica, ali one na popularnoj "ZX-ici", imale su jednako snažan utjecaj na uličnu kulturu kao i na trkaćoj stazi, posebno 90-tih kada su londonski "rude boys" svoju strast za šarenim trkaćim tenisicama "izvezli" i na globalnu klupsku scenu. Odjeke te ere donosi ikonska tenisica adidas ZX750, dio adidas Originals Running ljetne kolekcije. 

Krajem 1980-tih "ZX-ice" su ujedinjavale trkače svih vrsta, među kojima su postale hit zbog svoje tehnološke superiornosti - svaka verzija "ZX-ice" donijela je nešto novo, prilagođeno drugom stilu trčanja. Nove tehnologije, miks sintetičkih materijala, brušene kože i hi-tech šavova su je učinile laganom i udobnom, ali tri crte koje reflektiraju na svjetlu i neobične boje odvele su "ZX-icu" izvan trkaćih terena, preko londonske ragga i jungle rave scene, na ulice i podije na kojima je evoluirala je u jednu od najutjecajnijih lifestyle tenisica ikada.

Više od 20 godina nakon svoje prve verzije, legendu urbanog stila utjelovljuje tenisica adidas Originals ZX750 - simbol adidasove kampanje koja spaja "Originalce" u stvaranju urbanog art izričaja.

Više o adidas Originals proizvodima saznajte na www.facebook.com/adidasoriginals te u adidas shopovima, posebice u jedinom u regiji adidas Originals shopu u Bogovićevoj 1a u Zagrebu.

 

 

Photo: adidas
Objavljeno: 08.04.2013. u 20:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p