TRENDOVI

Biste li isprobali ovaj look?

Dizajneri i stilisti su nam osigurali dobar razlog za nemarnost

Na samom vrhuncu zime, kada već lagano gubimo strpljenje i počinjemo se interesirati za proljetne kolekcije koje su nam modni brandovi odavno predstavili, teško je pronaći nešto dovoljno zanimljivo i zimsko čime ćemo izgurati hladnoću do kraja i učiniti je podnošljivom. Kako mi vječno tragamo za trendovima koje bismo vam mogli predložiti, umjesto da posegnemo za novim proljetnim kolekcijama odlučili smo dati priliku jednom koji je prošao gotovo nezamijećeno. Polazimo li od osnovne misli kako svi mi želimo izgledati što bolje uz što manje truda, ne znamo zašto nismo prije zamijetili trend kose ugurane u dolčevitu.

Upravo ta efikasnost svojstvena ekonomistima vrlo vjerojatno je bila i osnovna ideja dizajnerima koji su predstavili vrlo logičan look koji, da ga nismo vidjeli na modnim pistama, ne bismo ni klasificirali kao moderan. Usprkos minimalnom trudu, ovaj look uspijeva ostati nevjerojatno cool i jedna od onih 'baš me briga' varijanti u koje je zapravo uloženo puno planiranja.


Iako je ova ideja prezentirana u kolekcijama prošle sezone, ne možemo se oteti dojmu da više odgovara trenutnoj zimi. Želite li je provesti u praksu, kosu možete elegantno sakriti u debele šalove, ovratnike dolčevita ili boyfriend kapute, kao što smo vidjeli na revijama modnih kuća Hermés, Paul & Joe, Tibi ili Karen Walker.  Trend su naravno objeručke prihvatile naše najdraže fashionistice od kojih su samo neke Olivia Palermo, sestre Olsen i 'street style' zvijezde koje su spretno pozirale blogerici Garance Dore.

Kad vas netko sljedeći put upita zašto se niste malo više potrudili oko kose ili općenito svog izgleda, slobodno navedite spomenute primjere iz teksta poviše kao dokaz da ste zapravo vrlo trendi i na mjestu.

 

Matea Martek

photos: garance dore, olivia palermo

 

Objavljeno: 16.01.2014. u 13:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p