MODNI DODACI

Biste li nosile ovaj nakit?

Delfina Delettrez i Fendi lansirali neobičnu kolekciju asesoara

Prezentirajući proljetnu kolekciju za modnu kuću Fendi, Karlu Lagerfeldu ovog je rujna ponovno pošlo za rukom da nadmaši samoga sebe. Posjetitelji ove dugo iščekivane milanske revije po njenom su završetku poželjeli razgrabiti cijelu kolekciju, a vibrantna igra nježne i lepršave organze, jarkih boja i gradirajućih slojeva upotpunjena je nesvakidašnjom kolekcijom modnih dodataka, za koju se pobrinula Delfina Delettrez.

Kako bi parirala kultnim Fendi torbama, kao i geometrijski i futuristički inspiriranim visokim petama, poznata dizajnerica nakita odlučila se za originalne komade koji su na savršeni način upotpunili ovu modnu priču.

Fendi je već dugi niz godina poznata krznarska kuća, no budući da je na red došla proljetno-ljetna sezona, koja ne trpi teške krznene kapute i jakne, krzno je iskorišteno tek kao detalj na ovim uistinu posebnim komadima nakita.

Krzno, lagano poput pera, Delfina je koristila na nizu ukrasnog prstenja, narukvica, broševa i uresa za uho, koji su u jedno spajali Fendijevu prošlost i budućnost, što je vidljivo u neobičnom spoju metala i krznenih detalja.

Delfina Delettrez inače je vrlo zapažena dizajnerica nakita, koja nadahnuće uglavnom nalazi u surealizmu,a zanimljivo je kako također pripada lozi Fendi - kćer je Silvije Venturini Fendi, dizajnerice zadužene za modne dodatke u kući Fendi i kreatorice baguette torbe, kultnog modnog dodatka 90-ih.

 

H.B.

Photo: fendi.com

 

Objavljeno: 30.09.2013. u 17:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p