TRENDOVI

Biste li nosili ovako izrezanu haljinu?

Jesen 2011.će biti u znaku visokih proreza

 

Izgleda kako je haljina s izrezom do sredine bedara na velika vrata ponovno ušla u modu. Na svoje će konačno doći britanska glumica Liz Hurley koja je tom stilu bila i ostala vjerna, sve od 1994. godine, kada su sve oči svijeta bile uprte u njenu izrezanu Versace haljinicu, pa do danas kada si tako nešto može dopustiti zahvaljujući genijalnoj figuri.

Haljina koja mnogo više otkriva nego pokriva svoj comeback započela je na modnim pistama za jesen 2011., a posljednji put imali smo ju prilike vidjeti na Costume Institute Gali u njujorškom Metu, kada su čak tri fashionistice isfurale ovaj tip haljine.

Prva je bila dojmljiva Jason Wu kreacija na lijepoj Diani Kruger, za koju je sam dizajner rekao kako je "htio napraviti nešto zabavno". Haljinu s pogledom na jednu otkrivenu nogu te noći odjenula je i Rosie Huntington-Whiteley koja je crvenim tepihom prodefilirala u ružičastoj satenskoj kreaciji modne kuće Burberry. Ashley Olsen, sasvim očekivano, nosila je vintage komad s oštrim izrezom i romantičnim puf rukavima iz Diorove couture kolekcije.

Iako se ovakav izrez koji više otkriva nego pokriva smatra nevjerojatno seksi izgledom namijenjenim isključivo za crveni tepih, Joseph Altuzarra, Jonathan Saunders i Michael Kors razuvjerili su nas svojim kolekcijama u veljači, kada su predstavili casual verziju izrezane haljine.

Naravno, glamur je rezerviran za kuće kao što su Emilio Pucci, Gucci i Versace, kojima je ovakav tip haljine vječna inspiracija - Donatellu su svojedobno proslavile upravo haljine koje su otkrivale bedro. Gucci je za nadolazeću sezonu predstavio transparentni šifon, a Emilio Pucci malo više se poigrao rezuckanjem tkanine i kombiniranjem različitih materijala.

 

H.B.

photo: style.com

 

Objavljeno: 08.05.2011. u 16:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p