MODNI DODACI

Chanelovi biseri osvajaju svijet

Statement ukras kojeg je nemoguće ne primijetiti

Predstavljajući Chanelovu kolekciju za proljetne dane, Karlu Lagerfeldu još jednom je pošlo za rukom da se o modnoj kući koju zastupa priča mjesecima.

Prošle sezone razlog su bile predimenzionirane 'hula hoop' torbe, koje zbog svoje nepraktičnosti možda nisu zaživjele na ulicama gradova, ali su zato pokorile modne editorijale, a ove godine publiku osvajaju golemi Chanelovi biseri, koji su na proljetnoj modnoj pisti bili zastupljeni u obliku ogrlica, narukvica i prstenja.

Ovom statement nakitu nije trebalo dugo da se pojavi u glossy publikacijama, a godinu smo započeli s čak tri naslovnice s kojih nas mami Chanelov luksuzan nakit. Prva je cover australskog Voguea za siječanj ukrasila Jessica Hart, uslijedila je Keira Knightley s naslovnicom Harper's Bazaara, a za njima je nastavila i Julia Nobis, koja je u talijanskom Vogueu predstavila posljednje dizajnerske kolekcije. 

Vjerujemo kako je ovo tek početak priče o predimenzioniranom bisernom nakitu, u kojem je Lagerfeld pronašao svog favorita. Prema vlastitim riječima, u ovoj su mu kolekciji najdraže ogrlice, koje podsjećaju na telefonsku slušalicu i čija dva ogromna bisera na jedinstven način obasjavaju žensko lice. 

 

H.B.

photo: Guliver/Getty, Harper's Bazaar, Vogue Italia, Vogue Australia

 

Objavljeno: 06.01.2014. u 18:18
Tagovi: nakit, Chanel, biseri, ogrlica

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p