SVJETSKA MODA

Chloé i Acne Studios oduševili sjajnim kolekcijama s fokusom na aktualnosti

Posebne mode priče koje nisu prošle nezapaženo!

Ovogodišnje predstavljenje novih kolekcija svjetskih dizajnera zapravo je poprilično kaotično. Razlog zašto je tako krije su organizaciji koja je djelomično online, a djelomično uživo, kao i miješanju kolekcija, dizajnera i klasičnih Tjedana mode na koje smo navikli. Ipak, sve to ne znači da nema sjajnih kolekcija koje privlače pažnju, a baš takve imali smo prilike vidjeti jučer i moramo priznati da smo apsolutno oduševljeni!

Chloé

Kada velika modna kuća obznani ime novog kreativnog direktora, na tu osobu pada poprilično velik teret prve kolekcije od koje se očekuje puno, no Gabriele Hearst nije nikog ostavila ravnodušnim. Kolekcija koju je predstavila svojevrsni je hommage osnivačici brenda Gaby Aghion i pariškoj Rive Gauche. Kolekcija imena ‘Aphrodite’ objedinjuje zanimljivu sinergiju opuštenog boho stila s konstrukcijski zanimljivim odjevnim predmeta koji prate liniju tijela pritom naglašavajući ženstvenost i jednostavnost. S druge strane, kolekcija obiluje i detaljima, uzorcima te teksturiranim materijalima koji ovoj modnoj priči daju dinamičan dizajnerski pečat. Isto tako, ova kolekcija donosi održivost na modne piste u punom smislu riječi pa tako osim recikliranih materijala i materijala koji su jednostavno prekrojeni u novi odjevni predmet, nailazimo i na torbice brenda koje su kupljene na eBay-u te ‘oživljene’ zanimljivim patchwork detaljima. Hearst je ovim potezom pokazala djelovanje koje razumije problem masovnog konzumerizma mode čija proizvodnja uvelike šteti okolišu, ali i stvara ‘modne kopije’ bez kreativnosti i individualnosti, stoga nakon ove doista sjajne koncizne kolekcije jedino što možemo očekivati je još sličnih poteza Gabriele Hearst koji će vjerujemo mnogim kolegama dizajnerima otvoriti oči.

Cijelu kolekciju potražite na slijećem linku!Acne Studios

Acne Studios je brend koji nas uvijek uspije iznenaditi potpuno ‘pomaknutom’ modnom pričom koja ipak zadržava element nosivosti i funkcionalnosti. Kreativni direktor Jonny Johansson inspiraciju je kao i mnogi potražio u pandemiji, odnosno situacijama koje nam je ista donijela. Tako je fokus na udobnim materijalima od kojih su načinjene haljine i kaputi, dok je koncept brenda zadržan u koketiranju s asimetrijom i interesantnim layeringom. Što se tiče kolorita kolekcije, prevladavaju topli neutralni pastelni tonovi koji aludiraju na nježnosti i fluidnost, ali nisu izostali niti nešto dominantniji tonovi s naglaskom na suptilnu dekonstrukciju. Ova kolekcija je vrlo zanimljiv spoj trenutnog ‘duvet’ trenda, odnosno komforne odjeće i prepoznatljivih kodova brenda pa smo sigurni da će se prikazani modni komadi s lakoćom uklopiti u razne varijante pritom naglašavajući ono što poistovjećujemo s Acne Studios brendom - autentičnost i kreativnost.

Cijelu kolekciju potražite na slijećem linku!

Foto: Chloe, Instagram
Objavljeno: 04.03.2021. u 15:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p