TRENDOVI

Dekadentna raskoš na pisti Dolce&Gabbane

Modni dodaci za jesen 2013. koji čine razliku

Ponešto monotoni tjedan mode u Milanu nije mogao dobiti bolji završetak od revije Dolce & Gabbane. Talijanskom modnom duetu kao nepresušni izvor inspiracije ponovno je poslužila rodna Sicilija, iz koje dizajneri i nakon tri desetljeća crpe ono najbolje i vješto izbjegavaju zamor publike stalnim repeticijama sadržaja.

Nakon mora zagasitih boja i tmurnih odjevnih kombinacija, Dolce & Gabbana na milanske su piste ponovno vratili dekadentnu raskoš. Kao pozadina kolekcije bogate zlatnim mozaicima poslužila je katedrala u sicilijanskom gradiću Monreale, koja datira iz 12. stoljeća i u svojim prostorijama skriva pravu čaroliju. Zlatni mozaici kojima je u potpunosti obložen interijer pronašli su svoj put do piste te su vješto pretočeni u svijet asesoara.

Ovi modni dodaci možda nisu svakodnevni i praktični, no sasvim sigurno će biti visoko na cijeni čim dođu na tržište, jer ponovno redefiniraju pojam statement detalja. Kao da su izašle iz neke fantastične priče, manekenke na reviji djelovale su poput modnih svetica/kraljica, noseći krune na glavi ukrašene zlatom, križevima i poludragim kamenjem, a križevi kao tematika protezali su se i na predimenzionirane naušnice.

Vadeći apsolutno sve aseve iz rukava, Dolce & Gabbana napravili su od cipela i torbica umjetnost za sebe. Cipele dolaze u kombinaciji baršuna, izrezbarenih i mozaičnih peta te s ponekim ukrasom kaveza i ruža, a torbe izgledaju poput najljepših zidnih freski. Dio njih presvučen je u najfinije teksture, poput zmijske kože i čipke, a naposljetku tu su i one prekrasne mini torbice izvezene zlatom i optočene šarenim kamenjem.

Kolekcija, koja nije pokazala ni najmanju dozu suzdržanosti u ovo recesijom opterećeno doba, bila je pravo osvježenje milanskog tjedna mode, a mi već smišljamo na kojim ćemo ekscentričnim modnim damama u skorijoj budućnosti gledati ove iznimno elaborirane asesoare.


H.B.
Photo: getty/guliver

Objavljeno: 26.02.2013. u 13:33

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p