TRENDOVI

Deset proljetnih smjernica

Glavni stilovi, komadi i trendovi sezone.

1. Hrabre boje

Upadljive nijanse do neonskih razmjera obožava većina modnih kuća. Odlično funkcioniraju u raznim varijantama: kombinaciji nekoliko različitih ili samostalno, uz ostatak odjeće u neboji.

2. Eko pristup

Modni povratak prirodi svodi se na zemljane nijanse i odabir materijala poput drva ili pluta koji se najčešće pojavljuju na dodacima.

3. Sjajni premaz

Glomazni plastični nakit ili cipele i torbice od supersjajne kože pojavljuju se kao instant-osvježenje raznih neutralnih kombinacija.

4. Duge suknje

Omiljena dužina proljeća je ona (tik) do koljena, struk je uglavnom malo povišen, a forma široka.

5. Košulje-haljine

Haljine su apsolutno najdraži komad sezone, osobito ako su u izvedbi na kopčanje. Prolaze razni pristupi - retro, 'muški', etno... Obavezni dodatak: remen.

6. Gladijatorice

Obožavaju ih Giuseppe Zanotti, Balenciga, Balmain..., a savršene su za ultratrendovski opušteni boemski štih.

7. Neutrala

Nijanse kamena, pijeska i zemlje nezaobilazne su i ove tople sezone. Njihova najaktualnija izvedba je safari-prizvuk.

8. Cvjetni printovi

Najkorišteniji su oni srednje veličine, no toliko su popularni da je s njima gotovo nemoguće pogriješiti, neovisno o bojama, motivima, formama...

9. Metalik

Otkako se vratio prije nekoliko sezona, dizajneri ne prestaju koketirati s metalik trendom, a za novo proljeće i ljeto najčešće ga vide u živim nijansama fuksije, denverplave i otrovno zelene.

10. Nautika

Mornarski stilovi su jako vrući. Nose se, naravno, i vječne prugice, no slavnim modnim kućama malo su draži detalji poput karakteristične dugmadi.   

Objavljeno: 23.02.2008. u 17:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p