SVJETSKA MODA

Dinamična i drugačija Burberry kolekcija koja izlazi iz povjerenih okvira!

Sinergija mode i odgovora na društvena pitanja!

S obzirom na to se modna industrija, baš kao i sve ostale djelatnost, i dalje nalazi u poprilično nezgodnom položaju, održati Tjedan mode nikad nije bilo izazovnije. Tijekom pandemije koronavirusa moda je itekako pokazala da je spremna brzo i afektivno prilagoditi načine poslovanja, ali i predstavljanja novih kolekcija, stoga je ona Burberry koju smo sinoć mogli vidjeti na otvaranju londonskog Tjedna mode u suradnji s umjetnicom Anne Imhof, ponudila zanimljiv i drugačiji online koncept.

U okružju britanskog countrysidea sinoć je predstavljena proljetno/ljetna Burberry kolekcija pod imenom 'In Bloom'. Već samo ime neodoljivo aludira na period u kojem se svijet zatekao, a zapravo je riječ modnoj odi koja naglašava prirodu i sve njezine elemente. Ipak, kako to sve izgleda pretočeno u odjevne predmete? Na prvi pogled riječ je o kolekciji bogatoj detaljima koja je ponudila ponešto od svega. Tako nailazimo na boje, različite printove, štras, slojevitost i eklektičnost. Burberry je modna kuća koja počiva na tradiciji, ali Tisci uvijek iznova uspije ponudi element novog i u prepoznatljiv karirani uzorak unijeti dašak odvažnosti. Izlazak iz provjerenih strogih kalupa ovog puta pokazao se kao eksperiment koji propitkuje identitet modne kuće te dekonstruira kultne modne komade kao što je prijemnice baloner, u formu interesantne nove dizajnerske vizije koja definitno privlači pažnju promatrača.

Sagledamo li komade zasebno, ovog puta su izostala klasična odjela ili baloneri, ali zato ne nedostaje nešto hrabrijih inačica koje zajedno vrlo dobro funkcioniraju. Predstavljam ovakve dinamične kolekcije u izazovnim vremenima, Tisci još jednom potvrđuje da neodoljivo dobro pomiruje ono što Burberry jest s vlastitom viđenjem, dojmovima i impresijama, nasljeđem i aktualnosti. Osim ženskih odjevnih predmeta, u kolekciji se mogu pronaći i oni muški koji su također vrlo odvažni, drugačiji i pomalo futuristički jer Burberry muškarac je odavno čistu klasiku zamijenio teksturama, uzorcima i eksperimentiranjem. 'In Bloom' je dinamična priča o prirodi i modi, odgovor na aktualno stanje te kao takva pun pogodak i svježina koja je u ovim okolnostima prijeko potrebna.

Cijelu kolekciju potražite ovdje!

Foto: Burberry, Instagram
Objavljeno: 18.09.2020. u 12:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p