TRENDOVI

Dizajnerski prijedlozi za vjenčanicu Kate Middleton

Kako je vidi Karl Lagerfeld, a kako Jason Wu?

Britanska novinarka Hillary Alexander bila je u pravu kada je nedavno izjavila kako će vjenčanica nove britanske princeze Kate Middleton odrediti trendove u vjenčanicama u sljedećih deset godina. Zasad su svi detalji vezani uz haljinu državna tajna, još uvijek se ne zna tko će je dizajnirati niti kako će, barem okvirno, izgledati, pa je WWD okupio najpoznatije svjetske dizajnere da upravo oni dizajniraju najiščekivaniju haljinu godine.

Karl Lagerfeld Kate vidi u modernoj verziji viktorijanske vjenčanice, a kraljica svih vjenčanih haljina Vera Wang je vidi u klasičnom modelu sa zatvorenim izrezom oko vrata izrađenim od čipke. „Njena haljina mora biti kraljevska, ali i poetična." objasnila je.

Karl Lagerfeld i Vera Wang

Elizabeth Emanuel, koja je dizajnirala haljinu Lady Diane, ovoga puta želi nešto sasvim drugačije: „To bi trebala biti veoma romantična haljina, ali izrazito moderna, nimalo nalik Dianinoj." Tom Mora iz J.Crewa Kate vidi u jednostavnoj, ali profinjenoj haljini otvorenih leđa.

Elizabeth Emanuel i J. Crew

Jason Wu misli kako bi haljina trebala biti klasičnog kroja, ali veoma pročišćena i bez mnogo nepotrebnih detalja, dok Prabal Gurung misli kako mora izgledati poput prave princeze, u raskošnoj haljini koja pokazuje kraljevsko naslijeđe.

Jason Wu i Prabal Gurung

Rachel Roy predlaže haljinu koja predstavlja engleski stav prema modi, ali i veo do poda, a Tommy Hilfiger je vidi kao zaigranu i modno osviještenu mladenku.

Rachel Roy i Tommy Hilfiger

„Ona treba izgledati poput Botticellijeve Venere u punom cvatu!" objasnili su u kući Valentino i kreirali uistinu raskošnu haljinu s mnoštvom volana. U Badgley Mischki je vide u haljini s lađa izrezom i raskošnim detaljima na gornjem dijelu. „Gotovo smo sigurni kako će njen odabir biti klasičan." objasnili su.


Tory Burch

Vizija Tory Burcha je veoma slična, a predlaže boju slonovače.

Valentino i Badgley Mischka

Najotkačenija haljina je ona Christiana Lacroixa: „Nešto staro: viktorijanska suknja. Nešto novo: patchwork detalji. Nešto posuđeno: vjenčani veo Kraljice Elizabete. Nešto crveno: crveni gornji dio, jer sve do početka dvadesetog stoljeća vjenčanice su bile crvene!"

                   

Christian Lacroix

Koja vam je najbolja?

 

Borina Kopčić

foto: WWD

Objavljeno: 17.12.2010. u 19:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p