MODNI DODACI

Furate li lažnjak?

A da niste ni svjesni

Svijetom je odjeknula vijest kako za poznatu Birkinicu više nema čekanja. Podsjetimo se, prije koju godinu na svoj primjerak ove luksuzne torbe trebali ste čekati čak i do 3 godine a ukoliko se radi o ekskluzivnijem modelu poput one od krokodilske kože s dodatkom dijamanata (kakvu fura Vicky Beckham) čekanje se moglo protegnuti i do 6 godina.

U Hrvatskoj u posljednje vrijeme viđamo ove torbice na mnogim poznatim ličnostima. Nismo sigurni koliko ih (s obzirom na paprenu cijenu) je doista pravih a koliko ih je podrijetlom iz Tajlanda ili neke druge zemlje u kojoj cvjeta krivotvorenje. Zagrebom se prije koju godinu proširio trač kako je jedna poduzetnica nabavila Birkinice određenim poznatim damama da bi se uspostavilo kako se radi o fake primjercima.

Kako ćete prepoznati fake? S obzirom na današnju maestralnost fake izrade, lažnu torbicu će prepoznati samo znalci ili oni koji su prije same kupnje dobro provjerili razlike na internetu. Naravno, najsigurnija opcije jeste kupiti torbu u Hermes trgovini i time izbjeći svaku neugodnost koju biste mogli imati tijekom eventualnog popravka iste, jer Hermes možete popraviti samo u njihovim radionicama,a ukoliko im donesete lažnjak, neugodnost je zajamčena.

    ORIGINALNA BIRKINICA                                                  LAŽNJAK

Lažnjak je najlakše prepoznati po ugraviranim slovima na metalnoj kopči. Dok su kod originala slova rafinirana i tanka, kod lažnjaka je rez dublji i slova su nezgrapnija. Unutrašnji dio je također prepun zamki, krenuvši od printanih slova pa sve do kopče.

  ORIGINALNA BIRKINICA                                                     LAŽNJAK

 

Torbica koja vjerojatno ima najviše kopija jest ona monogramska kuće Louis Vuitton. S obzirom da ova torbica ne košta kao Hermes, te da ju je lakše iskopirati, često ne možemo prepoznati lažnjak. Ukoliko sumnjate u podrijetlo vaše torbice obratite pažnju upravo na logo.

     ORIGINAL LOUIS VUITTON                                    LAŽNJAK

Slova LV ne smiju biti odsječena niti prekinuta s šavom, na originalnom primjerku slova su pažljivo postavljena i jasna. Obratite pažnju i na zatvarač koji bi trebao biti čvrst s utisnutim monogramom. I samo pakiranje torbice vam može dati naznaku da niste kupili original. Ručke originalne torbice su izrađene od kravlje kože i zasigurno neće biti umotane u bilo kakovu plastiku ili ini materijal. Originalne torbice dolaze umotane u tkaninu s monogramom LV.

Nadamo se da smo vam barem malo rasvijetlili razlike između lažnjaka i originala,  i to ukoliko posjedujete jedan ovakav primjerak u čiju ste autentičnost posumnjali.

A.P.

 

 

Objavljeno: 25.04.2010. u 09:31
Tagovi: Hermes, Birkin, Torbe

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p