TRENDOVI

Haljine-pregače su proljetni hit

Dizajneri pokazali kako funkcionalan komad pretvoriti u vrući trend
Ako ste dosad živjeli u uvjerenju kako je pregači mjesto isključivo u kuhinji, poznata dizajnerska imena mogla bi vam pomrsiti račune. Sudeći po proljetnim modnim pistama, haljine-pregače postaju pravi hit komad za proljetne dane, koji bismo uskoro mogli viđati čak i na ulicama metropola.

Dizajneri su ovaj relativno jednostavan i funkcionalan komad doveli na jedan sasvim novi nivo - Jason Wu i Max Azria svoje su pregače presvukli u kombinaciju kože i čipke, Moschino i Versus su ih svojim šarenim cvjetnim printevima i debelim bordurama učinili totalno retro, Rag&Bone ih je zamislio u sportskom duhu, a Yigal Azrouel vratio se pročišćenom minimalizmu.

Točku na i velikom proljetnom trendu dao je Christopher Kane, koji je svoju pregaču učinio pravim malim arhitektonskim remek-djelom, dokazujući kako je standardnu pregaču moguće redizajnirati na niz neobičnih načina; od njegove sofisticirane varijante, preko djevojački zaigranih printeva, pa sve do snažne sportske vibre. S ovako jednostavnim komadom, dovoljno je pustiti mašti na volj i granice su doista beskonačne.

Kako vam se sviđa ovaj trend?


H.B.

Objavljeno: 05.02.2013. u 18:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p