TRENDOVI

Ja sam mali dečko!

Žene vole muški stil

Agyness Deyn je model koji je okrenuo smjer trenda. Manekenka koja se pojavila s potpuno novim stilom, prvenstveno muškobanjastih kombinacija, otkačenima i nezamislivima na bilo kome drugome, pokrenula je trend koji se do tada samo lagano nazirao na nekim trendsetericama.

Kratka kosa i muški šešir bila su dva glavna obilježja njezinog 'muškog' stila koji se uskoro proširio i na ostalu odjeću. Agyness je 'profurala' cipele muškog modela, kravate i hlače mrkva kroja, koje su zasigurno u trendu posljednih sezona. Nose se na štikle, ravne muške cipele ili 'jazzerice', dok se ispod njih naziru sive ili bijele štucne, ali i čipkaste čarape. Najbolje izgledaju zategnute debelim muškim remenom.

Međutim to nije jedini model hlača koje smo ukrale muškarcima. Katie Holmes prošetala je u trapericama svog dragog Toma što je komentirao cijeli svijet fashionista. Naravno, trend se proširio. Sve smo izvukle stare široke traperice iz svojih ormara, Sarah Jessica Parker i Rachel Bilson su također nabavile svoje modele, a Topshop i Zara su odmah kopirali i uveli u ponudu 'boyfriend jeans'.

Idemo dalje? Sjećate li se serije 'I to mi je neki život'. Mislim da smo svi tada kupili široke karirane košulje. E pa i one su nam se vratile! Pravi primjer su modeli koje na fotografijama iz backstagea najčešće možete vidjeti u običnim 'T-shirticama' preko kojih su navukle kariranu košulju. Odmah i za sebe poželite istu.

Dečkima smo ukrale i kardigane, koji se odlično uklapaju na 'boyfriend' hlače, ali i na ženstvenije stvarčice poput šorca ili haljine. Najbolji kardigani su na muškim odjelima gdje ne morate brinuti za veličini jer oni ionako moraju biti širi. Ne smijemo zaboraviti ni sakoe koji su također upali u tu cijelu 'boyfriend priču'. Fashionistice su apsolutno poludjele za ovim trendovima i pune blogove svojim fotografijama osobnog stila. Ne staju samo na cijelom 'looku' nego dodaju i detalje poput leptir mašni. Ma ne postoji više ništa što nisu upotrijebile!

Zanimljivo je biti muško od glave do pete, od šešira do muških cipela. Ne znamo što bi naše bolje polovice rekle o tome, a i ako bi imale što, debelo su zakasnili. Trend ovakvog odijevanja zavladao je svim ženama. Ako neke od nas nisu dovoljno hrabre da se cijele odjenu poput malog dečka onda su odabrale bar jednu stvar iz njihovog ormara. I tko je sada pravo muško?

 

Tina Bačić

Objavljeno: 26.03.2009. u 10:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p