MODNI DODACI

Je li Saint Laurent kopirao Birkin torbu?

Modni znalci ističu neupitnu sličnost dva modela
Modnom scenom u posljednje vrijeme proširile su se brojne spekulacije kako je nova torba iz modnog laboratorija Hedija Slimanea za Saint Laurent zapravo čista kopija kultne Hermes Birkin torbe.

Saint Laurent Classic Sac De Jour Bag dolazi iz proljetne kolekcije reformiranog pariškog branda i svojim dizajnom i strukturom doista pomalo podsjeća na Hermesov model, koji već godinama slovi za svojevrstan Sveti gral među dizajnerskim torbama.

Novi model iz Saint Laurenta navodno je inspiriran nedovršenim Birkin torbama, koje je Hermes pokazao na pisti prije nekoliko sezona, izrađen je od glatke teleće kože i formom je nešto stroži od originalne Birkinice.

Saint Laurent Classic Sac De Jour Bag

Torba Sac De Jour sadrži nešto manje detalja, s diskretnim Saint Laurent Paris logom utisnutim na prednjoj strani, no sličnost je vidljiva u ručkama same torbe, kao i u kožnom remenju protkanom uz rub, zahvaljujući kojem je moguće regulirati širinu i jedne i druge torbe.

Manje razvikana torba iz Saint Laurenta olakšat će svoju novu vlasnicu za 2,950 dolara, dok se cijena Birkinice penje od 10,000 dolara na više.


H.B.
Photo: ysl.com

Objavljeno: 12.04.2013. u 15:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p