TRENDOVI

JW Anderson, Nensi Dojaka i Simone Rocha dominirali prvim vikendom londonskog Tjedna mode!

Unatoč odgodama, dio revija je održan!

Zbog kraljičine smrti, ovogodišnji londonski Tjedan mode nije održan u punom planu. Naime, British Fashion Council brendovima je uputio zamolbu odgode ekskluzivnih predstavljanja i druženja i svega popratnog, a to je bio razlog zašto su neki brendovi u potpunosti otkazali svoje revije, bez obzira na to što nekolicina revija jest bila dozvoljena. Ipak, dašak modnog glamura nije izostao, a proteklog vikenda najviše se pričalo o ova tri dizajnera!

JW Anderson

Jonathan Anderson trenutno je jedan od najpopularnijih modnih dizajnera, a sve zahvaljujući nešto drugačijem pristupu modi koji uvijek iznova oduševi i izazove razne reakcije. Dizajner je ovog puta predstavio dinamičnu kolekciju koja koketira s dekonstrukcijom i implementacijom zanimljivih detalja koji komuniciraju primarnu ideju kolekcije. Dominacija tehnologije prikazana je uz pomoć 3D elemenata kompjuterske tipkovnice koji su prišiveni na haljine, a tu je i zanimljiv prikaz morskog svijeta koji djeluje poput kakve animacije. Uz pomoć dizajna koji nalikuje plastičnoj vrećici, također je poslana važna poruka. Nastavljajući s nizom poruka, nije iznenađujuće da je dio kolekcije posvećen i Kraljici, a dizajner je to učinio c crnom majicom na kojoj je ispisan datum rođenja i smrti miljenice nacije. Što se tiče boja, nastavno na tehnološku inspiraciju, prevladava metalik, bijela i siva, a vješto poigravanje s dekonstrukcijom, različnim materijalima i siluetom, iznjedrili su prepoznatljivu JW Anderson estetiku koja ima podršku publike i struke te je osvježenje koje nam uvijek izmami osmijeh na lice.

Nensi Dojaka

Nensi Dojaka novije je ime na modnoj sceni koje je u kratkom periodu osvojilo baš sve. Dojaka svojim dizajnom naglašava žensku seksualnost, ali bez vulgarnosti iako haljine i ostali komadi pokazuju podosta kože. Kombinacije cut-out detalja, blage dekonstrukcije i asimetrije, pokazali su se kao pun pogodak. Elegantne crna i bijela, metalik, ali i pastelne boje, protežu se predstavljenom kolekcijom, a implementacija donjeg rublja i transparentnih materijala cijeloj modnoj priči podaruju element sofisticirane ženstvenosti. Dojaka u svojim kolekcijama uvijek nastoji pažnju usmjeriti na preciznost izvedbe koja izgleda jednostavno, ali je zapravo delikatna i naglašava ljepotu ženskog tijela. Ova kolekcija izrazito je moderna, no u sebi nosi dašak grunge estetike 90-ih godina što joj garantira da će osvojiti baš sve!

Simone Rocha

Simone Rocha sinonim je teatralne mode koja na pistu donosi pregršt voluminoznih slojeva, igru materijala i sažimanje nekih prošlih modnih dekada u prepoznatljivo ruho. Ovog puta posebnu pažnju privukli su muški komadi koji su predstavljeni po prvi put, a koji su estetski vrlo slični ženskim odjevnim predmetima. Ipak, ukupni dojam je jako pozitivan, stoga preostaje vidjeti što nam u budućnosti priprema ova osebujna dizajnerica kada je riječ o muškoj modi. Nadalje, predstavljena kolekcija zapravo je tipična Simone Rocha modna priča koja se inspirira tradicijom, a kao highlight kolekcije nameću se predivni velovi. Isto tako, til s kojim je postignut efekt predimenzioniranosti, savršeno se je uklopio sa svim ostali materijalima koji nose kolekciju, a Rocha je još jednom pokazala kako je moguće ostati dosljedan sebi te pritom svaki put očarati i ponuditi nešto novo jer i ova kolekcija odvela nas je u neki drugi, paralelni bajkoviti svijet koji spaja modu i umjetnost.

Foto: Youtube, Instagram
Objavljeno: 19.09.2022. u 15:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p